BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,97
ALTIN 2.428,20
HABER /  DÜNYA

Üniversiteye uyuşturucu baskını

ABD'de polisin, San Diego Üniversitesine düzenlediği uyuşturucu baskınında 75 öğrenci tutuklandı.

Abone ol

Yetkililerin verdiği bilgiye göre baskın, polisin geçen yıl aşırı dozdan kaynaklanan bir ölüm vakası üzerine başlattığı soruşturma sonucunda, üniversitedeki bazı öğrenci derneklerinin alenen uyuşturucu işiyle uğraştığının tespit edilmesi üzerine dün düzenledi. Polis, 5 ay süren bu soruşturma sonunda 6 öğrenci derneğinin faaliyetlerini askıya aldı.

Polis, soruşturma sırasında ikinci bir kişinin daha aşırı dozdan hayatını kaybettiğini ve öğrenciler dışında 21 kişinin olayla ilgili tutuklandığını bildirdi.

Derneklere yapılan baskında kokain ve ecstacy gibi çeşitli uyuşturucu maddeleri, silahlar ve nakit para ele geçirdiği açıklandı.

Uyuşturucudan elde edilen gelirin derneklerin bu tür faaliyetlerine kullandığının tahmin edildiğini belirten polis, tutuklanan öğrenciler arasında ceza hukuku okuyan ve iç güvenlik konusunda master yapan iki öğrencinin bulunduğunu bildirdi.

"TUTUKLANMAM POLİS OLMAMI ENGELLER Mİ?"

San Diego'daki ABD Uyuşturucu Yönetiminden sorumlu ajan Ralph Partridge, yaptığı açıklamada, öğrencilerden birinin tutuklandıktan sonra "tutuklanmasının polis olmasını engelleyip engellemeyeceğini" sormasının "çok acı" olduğunu söyledi.

POLİS UYUŞTURUCU ALMIŞ

Soruşturma sırasında müfettişlerin, bazı dernek üyelerinin "örgütlü uyuşturucu anlaşmalarının kendi üyeleri tarafından yapıldığının" farkında olduğunu da ortaya çıkardığı kaydedildi. Hatta gizli görev yapan ajanların alıcı rolünde öğrencilerden kokain de satın alması, üniversitedeki bu durumu ortaya çıkarmış oldu.

İNDİRİMLİ SATIŞ

Polisler ayrıca, bir dernek üyesinin, "sadık müşterilerine", kendisinin ve ortaklarının hafta sonunda Las Vegas'ta olacakları için kokain satışı yapamayacaklarını ya da "indirimli satış" olacağını kısa mesajlarla duyurduklarını da belirledi.

DERNEK 61 YIL ÖNCE KURULMUŞ

Operasyonda faaliyetleri askıya alınan derneklerden "Theta Chi"nin ABD ve Kanada'da 161 binden fazla üyesinin bulunduğuna dikkat çekildi. Derneğin San Diego şubesinin 61 yıl önce kurulduğu ve yalnızca 65 üyesi bulunduğu kaydedildi.

ABD'nin tanınmış ve en büyük üniversitelerinden biri olan San Diego Üniversitesinde 34 bin öğrenci öğrenim görüyor.