BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Emanetçi toto başladı

Tayyip Erdoğan, siyaseten yasaklanırsa emenatçiliğini kim yapacak ? Dün üç isim vardı bugun bir yenisi daha eklendi.

Abone ol

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kapatılma davasıyla birlikte Ankara'da şimdilerde en çok konuşulan konu Tayyip Erdoğan'ın yasaklanması halinde yeni kurulacak partininin yeni genel Başkanının kim olacağı sorusu. 
Ankara yazarları arasında seçim toto başladı bile 

 DÖRT İSİM BELİRDİ:

AKŞAM gazetesinin Ankara temsilcisi İsmail KÜÇÜKKAYA, bakın hangi isimlerle katılıyor:
 
"Peki, AK Parti kapatılır ve Erdoğan’a siyasi yasak gelirse, emanetçi kim olur? Dün gazete köşelerinde çeşitli isimler dolaşıyordu. “Emanetçi toto” başladı. Dört  isim öne çıkıyor: Ali Babacan, Cemil Çiçek, Mehmet Ali Şahin ve Köksal Toptan."

Ruşen Çakır, dün Mirgün Cabas’la sundukları NTV’deki Yazı İşleri programında düşüncemi sordu. “Benim tahminlerim daha başkaydı. Ama onların isimlerinin hepsi iddianamede yer aldı. İddianameyi hazırlayan akıl, AKP sonrasını da düşünmüşe benziyor” yanıtını verdim. Programda söylemedim ama Binali Yıldırım ve Hayati Yazıcı gibi Başbakan Erdoğan’a çok yakın isimlerin şanslı olacaklarını düşünürdüm. Ruşen ısrar edince, “mevcut koşulları düşününce Ali Babacan favoridir” dedim.
Adalet ve Kalkınma Partisi, kapatma davasıyla birlikte başlayan süreçte bakalım bundan sonra hangi isimler tellafuz edilecek..