BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,48
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversiteye Öcalan tatili geldi!

Hacettepe'de Çanakkale Şehitlerini anma programı esnasında yaşananların ardından dün de Ankara'da Cebeci ve Tandoğan yerleşkesi karıştı.

Abone ol

''Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü'' yazılı pankartın açılması sonucu dün arbede yaşanan Ankara Üniversitesi'nde, tarih–coğrafya fakültesi ile Cebeci ve Tandoğan yerleşkelerinde eğitime 2 gün ara verildi.

Ankara Üniversitesi, dil ve tarih–coğrafya fakültesi ile Cebeci ve Tandoğan yerleşkelerinde eğitime 2 gün ara verildiğini duyurdu. Dün öğle saatlerinde üniversitenin Cebeci Kampüsü'nde gerginlik yaşanmıştı.

bir grup öğrenci, üzerinde ''Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü'' yazılı pankart astı. Güvenlik görevlilerinin pankartı kaldırmak istemesi üzerine arbede çıktı. Olayın ardından bölgeye Çevik Kuvvet ekipleri yönlendirildi. Polis ekiplerinin biber gazı ve tazyikli su ile yaptığı müdahaleye öğrenciler taşlarla yanıt verdi.

Polis ile öğrenciler arasındaki arbede kampüsün etrafında da sürdü. Gazdan etkilenen pek çok öğrenci ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

ÖĞRENCİLER CAMDAN ATLADI

Bu arada, olaylara karışan öğrenciler kapıları kitleyerek diğer öğrencilerin sınıflardan çıkmasına izin vermedi. Bunun üzerine öğrenciler camlardan atlayarak okul dışına çıkabildi.

SINAVLAR İPTAL EDİLDİ

Olayların büyümesi üzerine üniversite yönetimi, sınavları iptal ettiğini duyurdu.

Akşam saaatlerinde üniversitenin internet sitesinden yapılan duyuruda ise dil ve tarih–coğrafya fakültesi ile Cebeci ve Tandoğan yerleşkelerinde eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Öte yandan Hacettepe Üniversitesi Beytepe Yerleşkesi'nde de eğitime 2 gün süreyle ara verildiği açıklandı.

BİR ÜNİVERSİTELİNİN GÖZÜNDEN HACETTEPE:
TERÖR ÖRGÜTLERİ KOL GEZİYOR

HABERİ BİR SONRAKİ SAYFADA
[PAGE]BİR ÜNİVERSİTELİNİN GÖZÜNDEN HACETTEPE: TERÖR ÖRGÜTLERİ KOL GEZİYOR

Hacettepe Üniversitesi'nde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı esnasında kampüste yaşananlardan şok fotoğraflar...

Hacettepe Üniversitesi'nde 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı düzenlenirken, bir grubun fakülte binalarının duvarlarına terör örgütleri KCK/PKK ve MLKP'nin isimlerini yazdığı ve göstericilerden bıçak çıktığı, belirtildi.

Hacettepe'li öğrenci, Oğuzhan Genç, üniversitede düzenlenen 18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma programı esnasında yaşananları blok sayfasında anlattı ve olaylara ilişkin dikkat çeken fotoğraflar paylaştı. Genç, "Öncelikle şunu söylemeliyim olaylar asla bir öğrenci protestosu veya tepkisi değildir." dedi.

Hacettepe'de, Çanakkale Şehitlerini anma programının düzenlendiği esnada, bir grubun üniversitenin K salonuna doğru yürüyüşe geçtiğini, bunun üzerine güvenlik görevlilerinin barikat kurduğunu, göstericilerin dağılmaması üzerine de polisin biber gazı ve tomalardan su sıkmak suretiyle eylemcilere müdahalede bulunduğunu ifade etti.

Göstericilerden çıkan materyaller arasında yaklaşık 10 cm'lik bir bıçağın da bulunduğu bilgisini paylaşan Genç, bloğuna taşıdığı karelerin ardından, "Şimdi son fotoğrafla sizlere soruyorum Hacettepe Üniversitesinde olayları kim çıkardı ve eğer polis müdahalesi olmasaydı K salonunda Çanakkale Şehitlerini Anma Programı düzenleyen öğrencilerin hali ne olacaktı?" dedi.

İşte Hacettepe Üniversitesi Öğrencisi Oğuzhan Genç'in paylaştığı o kareler: