BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Üniversitenin ihale belgeleri çalındı

Mersin Üniversitesi'nin(MEÜ) içinde ihale belgelerinin olduğu döner sermaye kasası çalındı. Kasa daha sonra havaya uçurulmuş ve içindeki belgeler yakılmış şekilde bulundu.

Abone ol

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, "Üniversitemizin döner sermaye kasası soyuldu. 300 kiloluk bir kasaydı, içerisinde keşke para olsaydı, ihaleleri ilgilendiren belgeler vardı" dedi.

Yaklaşık 2 ay önce göreve başlayan Çamsarı, Rektörlük Senato Odası’nda gazetecilerle gerçekleştirdiği buluşma toplantısında, üniversitenin yeni dönemdeki hedeflerini anlattı.

Çamsarının üniversite yönetimi olarak çalışmalarını anlattığı basın toplantısında, bir gazetecinin MEÜ Çiftlikköy Kampüsü'nün etrafının tel örgüyle çevrilmesine yönelik sorusu üzerine Çamsarı, "Burada binlerce öğrencimiz yaşıyor ve onların güvenliğinden, ayrıca gayrimenkullerin de güvenliğinden biz sorumluyuz. Güvenlik altyapısıyla ilgili yaptığımız uygulamaların bir tanesi de kampüs etrafını tel örgüyle çevirmeydi. Sınırlarımız belli olsun istiyoruz" dedi.

İÇİNDE İHALE BELGELERİNİN OLDUĞU KASA ÇALINDI

Çamsarı, üniversitenin döner sermaye kasasının çalındığı iddialarının doğru olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Üniversitemizin döner sermaye kasası soyuldu. 300 kiloluk bir kasaydı, içerisinde keşke para olsaydı, ihaleleri ilgilendiren belgeler vardı. Bunların bir kısmı yerine konabilir belgelerdi, teminat mektupları gibi. Fakat istemediğimiz belgeler de vardı. Kasa şehir dışında havaya uçurulmuş, belgeler yakılmış biçimde bulundu. Bundan fazla detay vermeyeyim, zaten adliyeye yansımış bir olay. Biz bu tür şeylerin kontrolümüzü ve hizmetlerimizi aksatmasına izin vermeyeceğiz. Planladığımız şeyleri yapmamız için de bunların tekrar baştan yerine konması bizim için çok da zor bir şey değil."