BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.400,78
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversiteliler dikkat! Yeni fikirbazlar aranıyor

Gençlerin yenilikçilik becerilerini geliştiren ve iş fikirleri üretmelerini destekleyen fikir üretme kampları İstanbul, İzmir ve Eskişehir’de başlatıldı.

Abone ol

Yeni Nesil Fikirbazlar Aranıyor sloganıyla başlayan fikir üretme kampları Türkiye genelinde fikir üretme frekansının artmasını desteklemeyi amaçlıyor.

İstanbul, İzmir ve Eskişehir’deki üniversiteler arasında yapılan fikir üretme kamplarında gençler, odun dışı orman ürünleri, evsel atıkların geri dönüşümü, ev/hane için enerji verimliliğinin artırılması, e-kamu hizmetlerinin etkinleştirilmesi, engellilerin toplumsal hayata katılımı, gençlerin üniversite hayatına uyumu gibi alanlardaki sosyal sorunlara iş fikri çözümleri ürettiler.

243 gencin katılımıyla yapılan kamplarda toplam 34 iş fikri üretildi.

Intel tarafından dünya genelinde uygulanan fikir üretme kampları Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Kalkınma Bakanlığı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Intel ortaklığında Teknoloji ve Girişimcilik adlı proje ile ilk olarak 2012 yılında Türkiye’de düzenlendi.

Fikir üretme kampları, 2013 yılından itibaren Uluslararası Girişimcilik Merkezi ile geliştirilen işbirliği kapsamında ülke genelinde yaygınlaştırılıyor.

Uluslararası Girişimcilik Merkezi nedir?

Uluslararası Girişimcilik Merkezi, UNDP, TC Kalkınma Bakanlığı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği, Türkiye Vodafone Vakfı tarafından Türkiye’de inovasyon odaklı bir girişimcilik ekosisteminin yapılandırılması için hayata geçirilen 5 yıllık bir proje.

Girişimciliği ekosistem buluşmaları, araştırmalar ve kapasite gelişimi ile destekleyen proje, Türkiye genelinde etkin 70’den fazla ilgili kurumun katkıları ve işbirlikleri ile çalışmalarını sürdürüyor.