BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,80
ALTIN 2.434,31
HABER /  GÜNCEL

Polise o... çocuğu dedi mi? Vali'den olay açıklama

Polise "Aferin, devam et o...çocuğu' dediği iddia edilen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan açıklama geldi.

Abone ol

AK Parti’nin Balıkesir Sındırgı İlçe Başkanı Danyal Eroğlu’nun aracına trafikten men cezası veren polis memuru Ö.K.’ye “Aferin, devam et o..... çocuğu” diye hakaret ettiği öne sürülen Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'ndan açıklama geldi.

2 Aralık 2013’te Uşak-Afyon karayolunun 35’inci kilometresinde yaşanan olayın ayrıntılarını anlatan Vali Balkanlıoğlu, “Vali böyle şey söyler mi” dedi.

BAKANLARIN ŞEYLERİNİ BİLE....

Balkanlıoğlu'nun 'polisler valiye böyle bir suçlamada bulunabilir mi?' sorusuna ise ilginç bir yanıt verdi:

"Düşünün memurların cüretkârlığını, bakanların şeylerini bile alabiliyorlar yani. Vali ne ki burada."

Hürriyet gazetesiin haberine göre, Balkanlıoğlu o gece olanları şöyle anlattı:

“Gece 03.00’te Balıkesir Sındırgı Kaymakamı iken ‘Merhaba’ dediğimiz arkadaşımız aradı. Gece yarısı telefon çalınca ben de ölümlü bir kaza mı oldu diye telefonu açtım. Arkadaşlar ‘Bölge trafik bizi durdurdu. Aracımızın fennî muayenesi yaptırıldığı halde ve bunu polis kendi sisteminde gördüğü halde aracımızı bağlıyor. Barınma imkanı çok sınırlı, gecenin 03.00’ünde dağ başında küçük bir ilçede dördümüzü birden indirdiler’ dedi. O saatte kimseyi rahatsız etmek istemediğim için koruma polisime ‘Bir konuş, yardımcı ol şunlara’ dedim. Sonra daha tesirli olur diye kendim konuştum.

NEDEN DAHİL EDİLDİM BİLMİYORUM

Olayın içine neden dahil edildiğimi bilmiyorum. Polise, ‘Memur Bey hacizli, çalıntı gibi bir şey yoksa, yasal bir engel yoksa, yardımcı olun’ dedim. Fennî muayenesi yapılmışsa ve bu sistemde görülüyorsa muayene yapılmamış gibi aracın bağlanması benim mantığımda yasaya uygun gibi gelmedi. Bu durum bankaya gidip hesabınızda olan parayı cüzdanınıza işlenmediği için çekememek gibi bir şey. Biz konuştuk arkadaş bırakmadı. Biz de ‘tamam’ dedik o zaman. Ama orada bir takım polemikler, kavgalar, dövüşler olmuş. Birbirlerinden şikâyetçi olmuşlar. Benim olayım bundan ibaret. Polis bunlara kötü davranmış. Beni niye bu işe bulaştırıyorlar anlamadım.

ORTADA TANIK YOK

Görevli polis memuruna kesinlikle ‘o.. çocuğu’ ifadesini kullanmadım. Telefonda ne konuşulduğu duyulmamış bile. Ortada tanık yok, bir şey yok. Bir vali böyle bir şey söyler mi polis memuruna. ‘Yasal engel yoksa yardımcı ol’ dedik. Biz sadece ona değil 7 kat yabancıya herkese yardımcı oluyoruz.

BAKAN ŞEYLERİNİ BİLE ALABİLİYORLAR

Vali Balkanlıoğlu, ‘Bir polis memuru bir vali için bu iddiada bulunmaya cesaret edebilir mi?’ sorusu üzerine ise şunları söyledi:

"Düşünün memurların cüretkârlığını, bakanların şeylerini bile alabiliyorlar yani. Vali ne ki burada. Görüyorsunuz polis memurlarının yapmış olduğu şeyleri. Basında, sizin gazetelerde birçok şey yazılıyor. Görmüyor musunuz gazetelerinizde neler yazıyor, yani memurların neler yaptığını. Hepsi cezalandırıldı, soruşturma sürüyor şu, bu. Milletçe nelere cüret ettiklerini görüyoruz. Ama bazen sorunlu tipler oluyor. Değişik şeyler var o anda morali bozuk olabilir. Ben bilemem niye demiş. Her iddia ispat edilmek zorunda.”

O VALİ'DEN POLİSE KÜFÜR İDDİASI...

i.20140204121838.jpgGenelkurmay Başkanı Necdet Özel'e hediye ettiği kilim ve plaketle gündeme gelen Vali Balkanoğlu'nun adı küfür skandalına karıştı. Vali Balkanlıoğlu'nun polise küfür ettiği yönündeki iddialar ise açılan soruşturmayla ortaya çıktı. İşte o soruşturma dosyasındaki detaylar...