BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Üniversiteli öğrencilerin zam protestosu

Edirne'de öğrenciler şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto etti.

Abone ol

Edirne'de, şehir içi ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto ederek yolu trafiğe kapatmak isteyen üniversite öğrencilerini polis engelledi.

Alınan bilgiye göre, Edirne Belediye Meclisinin şehir içi ulaşım ücretlerine yönelik almış olduğu zammı protesto etmek isteyen bir grup Trakya Üniversitesi öğrencisi, Balkan Yerleşkesi'ndeki Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplandı.

Burada açıklama yapan grup, Edirne Belediye başkanı Hamdi Sedefçi'yi, üniversite öğrencilerinin taleplerine kulaklarını tıkadığı gerekçesiyle protesto etti.

''Susma haykır, zamlara hayır'' yazılı döviz açan grup, daha sonra kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Öğrenci grubu Edirne kent giriş yolunu trafiğe kapatmak isteyince polis tarafından Tarımsal Araştırma Enstitüsü yakınlarında durduruldu.

Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Fethi Velit, öğrencileri uyararak, yürüyüşe kaldırımdan devam etmeleri şartıyla izin vereceklerini, yoksa müdahalede bulunacaklarını bildirdi.

Bunun üzerine bir grup öğrenci kaldırıma çıkarken, bir grup ise yolun tek şeridinde yürümek istediklerini belirtti.

ORANTISIZ GÜÇ UYARISI

İki grup arasında anlaşma sağlanamayınca, öğrencilerin bir bölümü kaldırımdan yürüyerek eylemlerine son verdi. Diğer grup ise yolu kapatmak isteyince gerginlik çıktı. Velit, ekipleri uyararak orantısız güç kullanmamalarını, öğrencilerden ise daha sakin davranmalarını istedi. Gerginliğin yatışması üzerine öğrencilerin bir bölümü halay çektikten sonra dağıldı.

Diğer grup ise slogan atarak, güvenlik önlemleri altında TÜ Ayşekadın Yerleşkesi'ne kadar yürüdü. Öğrenciler burada yapılan basın açıklamasının ardından dağıldı.