BIST 10.860
DOLAR 32,18
EURO 34,89
ALTIN 2.495,61
HABER /  DÜNYA

Berlusconi'nin ahlaksız teklifi kızdırdı!

İtalya'da muhalefetteki Demokratik Parti (PD) milletvekili Gino Bucchino'ya Başbakan Berlusconi, kendi saflarına katılması karşılığında 150 bin euro önerdi

Abone ol

İtalya'da muhalefetteki Demokratik Parti (PD) milletvekili Gino Bucchino, Başbakan Silvio Berlusconi'nin hükümeti saflarına katılması için kendisine 150 bin avro teklif ettiğini söyledi.

Gino Bucchino, düzenlediği basın toplantısında, kendisiyle Berlusconi'nin lideri olduğu Özgürlükçü Halk Partisi (PDL) yetkilisi Denis Verdini adına bir kişinin temasa geçtiğini ifade etti.

Ülkedeki en büyük muhalefet partisinin üyesi olan Bucchino, kendisine ''sorumlular grubuna katılmasının önerildiğini'' ifade etti.

Sorumlular grubu, son haftalarda hakkındaki küçük yaştaki biriyle para karşılığı ilişki kurduğu suçlamasıyla boğuşmasına rağmen Berlusconi'nin partisi saflarına geçen ve sayıları giderek artan milletvekillerinden oluşuyor.

Kanada'da ikamet eden ve İtalyanları yurt dışında temsil etmek üzere seçilen Bucchino, 150 bin avro ve gelecek seçimlerde garantili bir yerden merkez sağ adayı gösterilmesi teklifini reddettiğini kaydetti.

Öte yardan, Verdini, Bucchino'yu tanıdığı iddiasını yalanlayan bir açıklama yayınladı.

İtalya'nın en zenginlerinden, ülkedeki ana televizyon kanallarının sahibi Başbakan Berlusconi'nin parlamentoda oy satın aldığı yönünde iddialar da ortaya atılmıştı.