BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

Üniversiteli Begüm'ün ölüm sırrı kahretti

Üniversiteli Begüm'ün aşırı dozda uyuşturucudan ölümündeki ayrıntıyı öğrenen anne kahroldu.

Abone ol

Kadıköy’de arkadaşlarının evinde aşırı dozda uyuşturucu yüzünden hayatını kaybeden üniversiteli Begüm Veral’ın annesi Yeşim Gökpınar, “Kızım tedavi olduktan sonra eroin kullanmaya gizlice devam etmiş. Benden gizlemek için iğneyi diş etinden yapıyormuş. Polisler söyleyince yıkıldım. Gözlerimin önünde kullanıyormuş benim haberim yokmuş” dedi.

Fikirtepe’de ziyaret ettiği arkadaşlarının evinin tuvaletinde vücuduna enjekte ettiği uyuşturucu yüzünden yaşamını yitiren Kocaeli Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Begüm Veral’ın ölümünün ardından 16 ay geçti. Bir kitap yazan ve katıldığı panellerle geçleri uyuşturucu batağından uzak tutmaya çalışan anne Yeşim Gökpınar, Begüm’ün ölümünün ardından aldığı bir üzücü bir sevindirici haberi VATAN’a anlattı.

KİMYA ÖĞRETMENİNDEN UYUŞTURUCU ALMIŞ

Arkadaş ortamında başladığı uyuşturucu illetinden kurtulmak isteyen kızı Begüm’ü AMATEM’e yatırdığını hatırlatan acılı anne, “Tedavisi bittiğinde temizlendiğini sandık. Ama içeride tanıştığı eski kimya öğretmeni Aylin Bahadır’dan uyuşturucu almaya devam etmiş.

GİZLEMEK İÇİN DİŞ ETİNDEN İĞNE YAPMIŞ

Ben kızımı sürekli takip ediyordum. Kollarına iğne izi olup olmadığına bakıyordum.
Fakat benden gizlemek için iğneleri dişetine yapıyormuş. Ölümünün ardından inceleme yapan polisler öyle söylediler. Kızımın gözlerimin önünde ölüme gittiğini anlayamadım” dedi.

MUTLU EDEN MESAJ

Begüm için kurulan internet sitesinde duygularını paylaşan Özge isimli bir genç kızın yazdıkları ise anne Yeşim Gökpınar’ı çok mutlu etmiş. Yazısında Gökpınar’a teşekkür eden Özge, “1 Eylül 2009 tarihi hayatımı değiştiren tarihti. Seni bir kere görmüştüm. Gözlerim gözlerinle bir kere buluşmuştu. Bir kere görüp bin kere öldüm ben senle. O gün Yeşim teyzenin dediklerinden etkilenip annemle uyuşturucu tedavisi olmak için AMATEM’e gittim. 15 Eylül 2010 tarihinde tedavi için yattım ve şimdi tertemiz birşekilde buradayım. Senin yapamadığını yaptım. Sen olsaydın şimdi belki de ben burada olmayacaktım.

GENÇLERİN YAZILARI BEN ÇOK ETKİLEDİ

Yeşim teyze, yazdıkların, yaptıkların ve söylediklerin evet sayenizde oldu hersey. Sayenizde belkide bu hayata tutundum. Sayenizde bir öğrenci, bir anne olacağım. 10 Ocak’ta tekrar geleceğim. Hersey için, söylediğiniz yazdığınız hersey için çok tesekkürler” diyordu. Yazıyı okuduğum zaman gözyaşlarıma hakim olamadım diyen Yeşim Gökpınar, “Kızım Begüm için yapamadıklarımı başka gençler için yapmaya çalışıyorum. Sitede o yazıyı yazan genç ıkzın yazdıkları beni çok etkiledi. Kızıma yapamadığımı ona yapmışım” dedi.