BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.513,05
HABER /  GÜNCEL

Üniversitelere 5 milyon ağaç dikilecek

Üniversite kampüslerine 5 milyon ağaç dikilecek. Ağaçların bir kısmı meyve ağaçları olacak.

Abone ol
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye genelindeki tüm üniversite öğrencileri için fidan dikim kampanyası başlatıyor. Kampüste öğrencilerin gezdiği yerlere elma, armut ve ceviz gibi ağaçlar dikilecek daha uzak yerlere ise çam ve sedir...
 
5 milyon 600 bin fidanın dikileceği kampanyayı Başbakan Erdoğan, Gazi Üniversitesi Yerleşkesi ile başlatıyor. Kampanya çerçevesinde 26 bin 500 ODTÜ öğrencisi için de fidan dikilecek.
 
Fidanların 6 bini üniversite alanına, 20 bin 800 tanesi ise Ankara Çevre Yolu’na dikilecek. Öğrencilerin yoğun kullandığı alanlarda elma, armut, erik, badem, ceviz gibi meyve fidanları; diğer yerlere ise ilin toprak ve iklim yapısına uygun çam, selvi, sedir, çınar gibi türler tercih edilecek.  
 
BAŞKENT, YEDİTEPE, KOÇ VE SABANCI DA VAR…
 
Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri ile vakıf ve özel üniversitelerin de dahil olduğu kampanya çerçevesinde Ankara Başkent Üniversitesi, İstanbul Haliç, Koç ve Sabancı Üniversitelerine de fidanlar dikilecek. Başkent Üniversitesi’ne üç bini yerleşke içinde olmak üzere 9 bin 482; Haliç için 7 bin 325; Koç için 5 bin 187 ve Sabancı Üniversitesi için de 3 bin 712 fidan dikilecek.
 
ELMA, ARMUT, BADEM, CEVİZ…
 
Bakan Eroğlu’nun ‘öğrencilerin yoğun olarak gezdiği alanlara meyve fidanları dikilsin’ talimatıyla elma, armut, erik, ceviz, badem gibi fidanlar tercih edilirken; daha uzak bölümlere çam, sedir, selvi, çınar gibi ilin iklimine ve toprak yapısına uygun fidanlar dikilecek.