BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

Üniversitede eyleme polis müdahalesi

Ege Üniversitesi’nde eylem yapan göstericiler, polise taşlı saldırıda bulundu. Emniyet güçleri protestocuları tazyikli suyla dağıttı. <br/>Ö...

Abone ol

Ege Üniversitesi’nde eylem yapan göstericiler, polise taşlı saldırıda bulundu. Emniyet güçleri protestocuları tazyikli suyla dağıttı.
Öğle saatlerinde kampüs içindeki Meslek Yüksek Okulu önünde toplanan bir grup öğrenci, rektörlüğe kadar yürüdü. Rektörlük önünde Türk bayrağı asıp basın açıklaması yapan öğrenciler, üniversite yönetiminin karşı görüşlü öğrencilerin üniversitedeki eylem ve açıklamalarına müsamaha gösterdiğini iddia ederek, kınadıklarını belirtti. Bu arada, öğrencilerin kampüsten rektörlüğe yürüdüğünü gören karşıt öğrenciler de kampüs içinde toplandı. Ardından Edebiyat Fakültesi önünde toplanan eylemciler yola barikat kurdu. Yüzleri maskeli bazı öğrencilerin kaldırım taşlarını sökerek polise ve TOMA’lara attığı görüldü. Bazı öğrencilerin de kayıt altına alınmamak için kampüs içerisindeki güvenlik kameralarını kırdığı görüldü. Olayların sürmesi üzerine kampüse giren polis, tazyikli suyla müdahale etti. Polis, müdahalenin ardından üniversite kampüsü girişine geri çekildi.
(İHA)