BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Üniversite tercihleri için son saatler en çok işsiz çıkan bölümler

Üniversite tercihleri bugün saat 23.59'da sona eriyor. Üniversite tercihleri için hala kararını veremeyen adaylar bazı bölümler yazarken daha dikkatli olmalı. Bu bölümlerin başında en çok işsiz çıkaran bölümler de var.

Abone ol

Üniversite adayları sınavlardan sonra artık son viraja girdi. Puanlar belli oldu, okulların yüzdelik dilimleri, sıralamaları ve puanları yayınlandı. Artık sıra tercih işlemlerinde.

18 Temmuz'da başlayan üniversite tercihleri, bugün gece 23.59'da bitecek.İstanbul Kalkınma Ajansı'nın (İSTKA) doğrudan faaliyet desteğiyle gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları açıklandı.

Araştırmaya göre, İstanbul’da çeşitli eğitim seviyelerinden işsizler, ortalama 9 ay iş arıyor. İstanbul genç istihdam (15-34 yaş) piyasası içinde "ilköğretim, ortaokul ve altı", birinci sırada yer alırken, lisans ve üstü eğitim görenler ise ikinci sırada yer alıyor.

EĞİTİM DÜZEYİ İLE TERS ORANTI

Raporun "çalışma durumuna göre en son mezun olunan eğitim kurumu" bölümünde işveren veya kendi hesabına çalışan kategorisinde düşük eğitimliler daha yüksek oranda olurken, eğitim ve kendi hesabına çalışma arasında eğitim düzeyi ile ters orantı olduğu dikkati çekiyor.

İŞSİZLİK ORANI EN YÜKSEK FAKÜLTELER

En yüksek işsizlik oranında edebiyat ve güzel sanatlar fakültelerinden mezun olanlar ilk sırada yer alırken, ikinci sırada fen, mimarlık ve hukuk fakülteleri geliyor.

STAJ ETKİLİYOR MU

Araştırmada, staj yaptığını beyan edenlerin çalışma hayatında özel olarak avantajlı bir durumda olmadıkları, staj yapmış olmakla, olmamak arasında anlamlı bir fark bulunmadığı belirtiliyor. Staj gibi mesleki eğitim kursu almış olmak