BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Unakıtan'ın oğlunun borcu silindi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın oğlu Abdullah Unakıtan'ın şirketine ait 285 YTL’lik SSK'ya ait prim borcu silindi.

Abone ol

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), işyerinin iş kazaları ve meslek hastalıkları prim oranının yüzde 1.5 yerine yüzde 2.5 olmasına itiraz ettiğini ve müfettiş incelemesi sonucu itirazın kabul edilerek borcun silindiğini açıkladı.

SSK'dan yapılan açıklamada, şirketin 1 Mart 2005'te SSK Kadıköy Müdürlüğü’ne işyeri tescilini yaptırdığı ve sigorta primlerini de düzenli ödediği belirtildi. Açıklamada, Eylül 2005 dönemine ait sigorta prim bildiriminin 285 YTL eksik yatırıldığının 22 Kasım 2005 tarihli bilgisayar kayıtlarından tespit edildiği bildirildi. Meslek hastalıkları prim oranının SSK tarafından yüzde 2.5 olarak kabul edildiğinin altı çizilen açıklamada, "Müfettiş incelemesi sonucu söz konusu işyerinin prim oranının yüzde 1.5 olması gerektiği anlaşıldı" denildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ANAP Milletvekili Zübeyir Amber’in ilgili şirketin prim borcu bulunup bulunmadığına ilişkin soru önergesine verilen cevapta da doğal olarak bilgisayar kayıtları dikkate alınmış ve cevap bu şekilde verilmiştir. Ancak işyerinin iş kazaları ve meslek hastalıkları prim oranının yüzde 2.5 değil yüzde 1.5 olacağı şeklindeki itirazı kabul edilmiştir. İşyerinin kabul edilen itirazı doğrultusunda vermekle yükümlü olduğu sigorta iptal bildirgeleri soru önergesine verilen cevaptan sonra SSK'ya geldiği için, bilgisayar kayıtlarında borç görünmüştür."

Kaynak: