BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.401,25
HABER /  GÜNCEL

Büyükanıt Paşa sigarayla savaşıyor

Kara Kuvvetleri Komutanı Büyükanıt’ın makam odasında masasının hemen arkasında çerçevelenmiş tek bir sigara dikkat çekiyor.

Abone ol

Tiryakiliği ile bilinen Org. Büyükanıt’ın, hayatı boyunca zaman zaman sigarayı bırakmaya çalıştığı ancak her defasında bu kararı ertelemek zorunda kaldığı öğrenildi. Çerçevelettiği sigara da bu mücadelelerinden biri sırasında “işte bu son sigaram” dediklerinden yalnızca biri.

3 KOMUTAN BERABER BIRAKTI

Genelkurmay Başkanı Org. Hilmi Özkök, Org. Büyükanıt’ın Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nı devraldığı 27 Ağustos 2004 tarihinde basın mensuplarına sigarayı bırakma kararı aldığını açıklamıştı. Özkök, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Fevzi Türkeri’nin de kendisinin aldığı bu karara ortak olmak istediklerini belirtmişti. Org. Özkök, ihtiyatı da elden bırakmamış “Bu gece 24.00 itibarıyla ben, Büyükanıt Paşa ve Türkeri Paşa sigarayı bırakıyoruz. Daha doğrusu uzun bir ara veriyoruz” demişti.

3+1 FORMÜLÜ UYGULANIYOR

Aradan geçen süre içinde Org. Özkök’ün sadece özel günlerde sigara içtiği, Org. Büyükanıt ve Org. Türkeri’nin ise yalnızca azaltabildikleri belirtildi. Org. Büyükanıt ve Org. Türkeri şimdi 3+1 formülünü uyguluyor. Sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinden sonra birer tane sigara içen komutanlar, gün içindeki son sigara haklarını ise ikindi veya akşam çayında kullanıyor.

Haber: Mutlu Çölgeçen
Kaynak: www.aksam.com.tr

ani