BIST 10.613
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.491,37
HABER /  GÜNCEL

Unakıtandan iddialı sözler

Unakıtan, "Bizim yaptıklarımıza onların hayalleri bile yetişemez" dedi.

Abone ol

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Genç, dinamik, hizmete doymayan ve yorulmayan bir hükümet iş başında. Kimse bize yetişmeye kalkmasın. Bizim yaptıklarımızı onlar hayal bile edemez'' dedi.

Bakan Unakıtan, Vali Kadir Çalışıcı ve beraberindeki AK Parti Eskişehir milletvekili adayları, Eskişehirspor tesislerini ziyaret etti.

Eskişehirspor Başkanı Nebi Hatipoğlu, ziyarette bazı futbolcuların bonservis bedelleri konusunda sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, şöyle konuştu:
''Bakan Unakıtan, bu konuda yardım etti. Bakanımız sözde değil, özde Eskişehirsporun yanında olduğunu gösterdi. Sorunları hemen çözerek 3 futbolcunun kente gelmesini sağladı. Bakan Unakıtan'ın desteğiyle 6 transfer daha yapacağız. Eskişehir ve Eskişehirspor ağabeyini bulmuştur. Bakan Unakıtan, kent için çok büyük şanstır.'' Bakan Unakıtan da Eskişehirsporun çok köklü bir spor kulubü olduğunu belirterek, ''Buraya politika yapmak için gelmedim. Bu pozları siyaset için vermiyorum. Bu kulübün mazisini bilen birisiyim. Eskişehirsporu seven, maçlarını izleyen birisi olarak buradayım. Bana (bu futbolcular iyi) dediler, aldım. Alex'i falan ister misiniz? Ama şampiyonluk isterim. Eskişehirsporu bütçeyi takip eder gibi takip ederim ona göre'' dedi.

Bakan Unakıtan ve beraberindekiler daha sonra yapımı devam eden tesisleri gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

''ESKİŞEHİR'DE KİMSE YARDIMCI OLMADI''
Bakan Unakıtan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Sıraevler Toplu Konut Projesi müteahhidi Ömer Osman Kılınç ve hak sahibi vatandaşlarla toplantı yaptı.

Bayraktar, TOKİ'nin Eskişehir'de 2004 yılında, Sıraevler Konut Projesi kapsamında 644 konutun yapımına başladığını anımsatarak, ilk müteahhidin acze düştüğünü, sözleşmesinin feshedildiğini ve daha sonra vefat ettiğini bildirdi.

Daha sonra inşaatın yeniden ihale edildiğini ifade eden Bayraktar, şöyle konuştu:
''Evlerin teslimi yaklaşık 2 yıl gecikti. Türkiye'de en sıkıntılı yerlerden birisidir. Konut alanlar ciddi şekilde mağdur oldu. Bunu gidermek için işi çok sıkı tuttuk. Ancak, ikinci müteahhitten istenilen sonucu alamadık. Kaliteyi düzeltmedi. Bu nedenle geçici kabul dilekçesini kabul etmiyoruz. Yapacağımız sosyal donatılarla mağduriyeti gidermeye çalışacağız. Eskişehir'de bize kimse yardımcı olmadı. Müteahhit vatandaşın mağduriyetini kullanarak evleri bir an önce teslim etmek istiyor. Konutları bu şekilde teslim almamız mümkün değil. Eskişehir'de Vali, belediyeler, emniyet, sağ olsunlar kimse bize yardımcı olmadı.'' Bakan Unakıtan da konuyu yakından takip edeceğini ve konutların en kısa zamanda hak sahiplerine teslim edileceğini anlatarak, şunları söyledi:

''Erdoğan, bu işi bir an önce bitir. Bak yamuk yaparsan gözüme gözükme. Türkiye'de tutmam seni. Dom dom kurşunu ile vururum seni. 1 ay sonra anahtarları teslim edeceğiz. Ne yaparsan yap. En iyi adamlarını gönder buraya. İstersen ben de günde bir kere uğrayayım. Herkes işinin başında dursun. Beni mahcup etmeyin.''

ETO'YA ZİARET
Bakan Unakıtan, daha sonra Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Cemalettin Sarar'ı ziyaret etti.

Eskişehir'in bundan sonra ''bir Bakan ile kabinede temsil edileceğini'' ifade eden Unakıtan, ''Eskişehir 22 Temmuzda bana sahip çıkacak. Ben de Eskişehir'e sahip çıkacağım. Eskişehir'i dünyaya açmanın yollarını arıyoruz. Eskişehir'de dünya markası insanlar ve firmalar var. Projeleri birlik ve beraberlik içinde uygulayacağız. Eskişehir'i marka yapacağız'' diye konuştu.
Sarar da Bakan Unakıtan'ın her zaman kendilerine yardımcı olduğunu belirterek, Eskişehir'den aday olmasının kent için bir şans olduğunu bildirdi.

SEÇİM BÜROSU AÇILIŞI
Bakan Unakıtan, partisinin Gökmeydan ve Erenköy mahallelerindeki seçim bürolarının açılışına da katıldı.
Vatandaşlardan 22 Temmuzda oy kullanırken çok dikkatli olmalarını isteyen Unakıtan, şöyle konuştu:
''22 Temmuzda Eskişehir'de 6 lambayı da yakmanızı istiyorum. Oy kullanırken geçmişi sakın unutmayın. 2002 yılını unutmayın. O zaman hükümet bile toplanamıyordu. Hükümet hastanede mi yoksa pastanede mi toplanacak belli değildi. Genç, dinamik, hizmete doymayan ve yorulmayan bir hükümet iş başında. Kimse bize yetişmeye kalkmasın. Bizim yaptıklarımızı onlar hayal bile edemez.''