BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,00
ALTIN 2.514,03
HABER /  GÜNCEL

AKUTun muhteşem bilançosu

AKUT Başkanı Mahruki, bugüne kadar 745 hayat kurtardıklarını söyledi.

Abone ol

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Yönetim Kurulu Başkanı Nasuh Mahruki, bugüne kadar 357 arama kurtarma çalışması yaptıklarını ve 745 insanın hayatının kurtulmasına vesile olduklarını söyledi.

Mahruki, Gaziantep Tuğcan Otelde, düzenlenen ''Afet Bilinci ve Afetlerden Korunma Yöntemleri'' konulu seminerde, varlık sebeplerinin acil durumlarda can kaybını en aza indirmek ve toplumun bu konulardaki bilgi ve bilinç düzeyini yükseltmek olduğunu belirtti. 1996'da İstanbul'da tamamen dağcılardan oluşan küçük bir ekip olarak kurulduklarını, doğudaki ilk ekiplerini ise Bingöl'de kurduklarını anlatan Mahruki, şöyle konuştu:

''AKUT, yaptığı bütün faaliyetlerde gönüllülük, karşılıksız yardımseverlik, dürüstlük, insan hayatına değer vermek ve güvenilirlik unsurlarını göz önünde bulunduruyor. AKUT, bir sosyal sorumluluk projesidir ve biz yaşadığımız ülkenin insanına ve zor durumdaki bütün dünya insanlarına yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bugüne kadar 357 arama kurtarma çalışması yaptık ve 745 insanın hayatının kurtulmasına vesile olduk. Herkes bizim sadece depremde arama kurtarma çalışması yaptığımızı sanır ancak biz esas olarak deprem dışı konularda ülkemize hizmet ediyoruz. Bir köydeki doğum hastasını hastaneye yetiştiriyoruz ya da kaybolmuş bir çocuğu kurtarıyoruz.''