BIST 10.793
DOLAR 32,19
EURO 34,88
ALTIN 2.415,96
HABER /  SPOR

Umut Trabzonun ekmeği

Süper ligde şampiyonluk yarışı nefes kesiyor. Sivas ve Beşiktaş kaşybedince Trabzon şampiyonluk için umutlandı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de sahasında Kayserispor'u 4-1 yenen Trabzonspor'un, zirvedeki rakipleri Sivasspor ve Beşiktaş'ın puan kaybetmesiyle şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi'ne katılma konusunda umutları tekrar arttı.

Kulüp futbol şube sorumlusu İhsan Alioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, duygu bütünlüğü açısından çok gelişmiş takımlarının, oyun bütünlüğü konusunda da epey mesafe kat ettiğini belirterek, ''Bu bize hem bu yıl hem gelecek yıl için umut veriyor'' dedi.

Alioğlu, ligde önlerinde 4 maçın kaldığını ve her takımın kendine göre hesap yaptığını ifade ederek, ''Biz kalan 4 maçımızdan galibiyetle ayrılıp lig sonundaki durumumuzu görmek istiyoruz. Ama öncelikli olarak ilk oynayacağımız Kocaelispor maçını düşünüyoruz'' diye konuştu.

Alioğlu, teknik direktör Ersun Yanal'ın istifasının ardından göreve gelen antrenör Ahmet Özen yönetimindeki ilk maçlarında sahadan galibiyetle ayrılmalarına ilişkin olarak ise şunları söyledi:

''Futbolcularımızın profesyonellik anlayışları üst düzeyde. Ahmet Hoca, bizim yönetimin bakış açısını iyi biliyor. Futbol deneyimi açısından uzun yıllardır bu işin içinde. Kendisine verilen sorumluluğu layıkıyla yapabilecek bir arkadaşımızdır.''

Orta alan oyuncusu Selçuk İnan'ın Kayserispor maçında kadroda yer almamasının sağlık nedeninden kaynaklandığını kaydeden Alioğlu, ''Selçuk'un bademcik iltihabı vardı. Bu nedenle kadroda yer almadı. Sağlık problemini de aştı. Takımla birlikte çalışmalara başlayacak'' dedi.

GOLCÜLER İŞ BAŞINDA

Trabzonspor'da, Kayserispor maçında 2 gol atan Gökhan Ünal, gol sayısın 13'e, 1 gol atan Umut Bulut ise 11'e yükseltti.

Gökhan Ünal ve Umut Bulut, toplamda bordo-mavili takımın 44 golünün 24'ünü kaydetmeyi başardılar. İki futbolcu, böylece Karadeniz ekibinin bu sezon gollerinin yüzde 55'ine imza attılar.