BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Umreyi eleştiren Vatikan'a baksın

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, öğrencilerin yarı yıl tatillerinde Umreye gitmeleri projesine karşı çıkanları eleştirdi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sömestrde Umre önerisine karşı çıkanları eleştirerek, “Bu dostlarımızın yarı yıl tatillerinde Vatikan’a ne kadar öğrenci turu düzenlendiğini izlemelerini tavsiye ederim” diye cevap verdi.

Star gazetesinin manşetine taşıdığı haberde Görmez, eleştirilere böyle cevap verdi:

“Müslüman bir ülkede Müslüman bir gencin, çocuğun Müslümanların kıblesi olan Kabe’yi, sevgili Peygamberimizin (sav) doğup büyüdüğü yerleri görme arzusuna Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülük ve rehberlik yapması kadar tabii bir şey olamaz.”

VATİKAN'A BAKSINLAR

Yarıyıl tatilinin ilk defa umre dönemine denk geldiğini belirten Görmez, “Bu konuyu eleştiren dostlarımızı, yarı yıl tatillerinde İspanya’dan, İtalya’dan, Almanya’dan Vatikan’a ne kadar öğrenci turlarının düzenlendiğini gidip izlemelerini tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

1300 ÖĞRENCİ GİDİYOR

DİYANET İşleri Başkanlığı’nın, yarıyıl tatilinde öğrenciler için başlattığı 10 günlük umre programına bugüne kadar bin 300 öğrencinin başvurduğu bildirildi. Diyanet, 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen ve öğrencilere duyurulması istenen yazı ile umre programı dahilinde 3 bin öğrenci için kontenjan ayırmış, ve yarıyıl tatilinde 5 gün Mekke’de ve 5 gün de Medine’de olmak üzere 10 günlük program yapılacağını yazılı olarak duyurmuştu. Hazırlanan program ile öğrenciler için 2 kişilik oda için 795 Euro, 3 kişilik oda için 760 Euro fiyat belirlendi. Ayrıca öğretmenler için ise 2 kişilik odalar için 875 Euro, 3 kişilik odalar içinse 850 Euro olarak belirlenen umre ücretlerinin 13 Ocak’a kadar ilgili banka hesaplarına yatırılması istendi.