BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.416,35
HABER /  EKONOMİ

UMEM projesi Sivas'ta uygulanacak

UMEM projesi, meslek elemanlarının uzmanlaşmasını sağlamak ve eğitim alt yapısının güçlendirilmesini sağlayacak.

Abone ol
Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi'nin (UMEM) Sivas'ta uygulamaya konuluyor. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan (TSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, UMEM Projesi İl Yürütme Kurulu toplantısında proje hakkında bilgi verildi.

Toplantıya, İl Yürütme Kurulu üyeleri ile TSO Yönetim Yönetim Kurulu Üyesi Ata Şahin, Sanayi ve Ticaret Müdürü Ruhi Tombul, Türkiye İş Kurumu Müdürü Yüksel Altun, İş Kurumu Şube Müdürü Nabi Soysal, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sebahattin Erbıyık, Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Nihat Mazlum ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Adnan Mahiroğulları katıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde hazırlanan projenin, MEB Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB işbirliğinde uygulanacağı kaydedildi.
Projeyle meslek liselerinin teknolojik alt yapılarının güçlendirilmesi  ve yenilenmesi, illerdeki yerel iş gücü piyasası ihtiyaçlarının tespit edilmesi, kayıtlı işsizler arasından sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlarda iş gücünün yetiştirilmesi, işsizliğin önlenmesi, öğretmenlerin ve eğiticilerin yeni teknolojiye göre donanım sahibi olması amaçlanıyor.
Proje kapsamında, 81 ilde faaliyet gösteren teknik ve endüstri meslek liseleri arasından İŞKUR ve MEB tarafından seçilen 111 teknik ve endüstri meslek liselerinin yenileneceği ifade edildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından teknik ve endüstri meslek liselerinin makine, araç-gereçleri, teknolojik donanımı, iş piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda yenileneceği kaydedildi.
Proje kapsamında, belirlenen okullarda görev yapan 2 bin 84 atölye-laboratuvar öğretmeninin, yenilenen teknolojik donanım ve iş gücü piyasasına uygun şekilde eğitime alınacağı belirtildi. Proje kapsamındaki okullarda 1 yılda yaklaşık 9 bin 858 meslek kursu açılması ve 197 bin 160 kişiye meslek eğitimi verilmesi planlandığı bildirildi.
Projeye destek veren TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi tarafından, iş piyasası analizleri yapılacağı ve illerin mesleklere göre iş gücü ihtiyaçlarının tespit edileceği, TOBB'da eğitim alan kursiyerlerin istihdamına öncelik verileceği ifade edildi.
Bütçesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından karşılanan projenin maliyetinin toplam 98 milyon 670 bin 553 lira olarak belirlendiği kaydedildi.