BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Umarız Sionlular utanmıştır

Galatasaray A.Ş. Genel Müdürü Sezgin, Sion başkanına göndermelerde bulundu

Abone ol

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında İsviçre'nin FC Sion takımını 5-1 yendikleri maç sonrası yaptığı açıklamada, ''Umarım FC Sion Kulübü'nün başkanı, maçtan önce yaptığı açıklamalardan dolayı utanmıştır'' dedi.

Sezgin, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok güzel bir galibiyet aldıklarını belirterek, ''Seyircimiz, geceye ayrı bir tat kattı. Futbolcuları ve teknik heyetimizi kutluyorum. Zaman zaman çok güzel oynadık. Bu arada, FC Sion kafilesi de herhalde başkanlarının maçtan önce yaptığı açıklamalardan utanmıştır'' diye konuştu.

Adnan Sezgin, taraftarların, takımlarını inanılmaz derecede destek verdiğini vurgulayarak şöyle konuştu: ''Çok centilmence davrandılar. Hatta rakibin attığı golü alkışlayacak kadar centilmendiler. Taraftarlarımız, bu tür büyük maçlara alışıktır, ama maalesef maçtan önce FC Sion Kulübü başkanının hoş olmayan açıklamaları oldu. Üzüldük. Üzüntümüz bu maçla bertaraf oldu, sevinçliyiz.''

Çok film izlemiş!

FC Sion Kulübü Başkanı Christian Constantin için ''Herhalde çok dizi film izliyor, roman okuyor, ya da macera filmlerine meraklı'' diyen Sezgin, şöyle devam etti: ''Bizim en önemli özelliğimiz, konukseverliğimizdir. Sahada her türlü mücadeleyi gösteririz, ama saha dışında bizim milletimiz, konuğuna dünyada ender rastlanacak şekilde saygı ve sevgi göstermesini bilir. Galatasaray'ın seyircisi bu akşam çok güzel bir tutum sergiledi. Umarım FC Sion Kulübü başkanı, maç öncesi açıklamalarından utanmıştır.''

UEFA Kupası hedefimiz

Bir basın mensubunun, ''Galatasaray bu sezon UEFA Kupası'na ulaşır mı ?'' sorusuna Sezgin, ''Bu konuda yorum yapmak için henüz çok erken, ama iyi bir takımımız var. Zaman geçtikçe daha da iyi olacağız. Galatasaray, büyük zaferlere ulaşacaktır'' yanıtını verdi. Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat da kazandıkları bu galibiyeti, İsviçre'de yaşayan Türk vatandaşlarına armağan ettiklerin söyledi.

Galibiyet İsviçre'deki Türkler'e hediye

Polat, ''İlk maçta İsviçre'de yaşayan Türk seyirciler önünde galip gelemediğimiz için, rövanştaki bu güzel galibiyeti onlara armağan ediyoruz'' dedi. Adnan Polat, FC Sion Kulübü başkanının maç öncesi açıklamalarıyla ilgili olarak da ''Beyanatlarını UEFA'ya bildirdik. Onlar gerekli değerlendirmeyi yapacaklardır'' diye konuştu.

Üstünel: "Kupayı ikinci kez kazanacağız"

Galatasaraylı yönetici Haldun Üstünel ise hedeflerinin en üst noktaya ulaşmak olduğunu dile getirerek, ''Daha önce ulaştığımız UEFA Kupası'nı tekrar kazanmak istiyoruz. Bunun bir tesadüf olmadığını kanıtlamak istiyoruz'' açıklamasını yaptı.

Erzik'in büyük sevinci

Maçı izleyen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik de, Galatasaray'ın çok gollü ve akıllı bir oyun sergilediğini ifade ederek, ''Futbolcular gerekeni yaptı. Kontrataklarla sonuca gitmeyi bildiler. Her şey çok güzeldi. Galatasaray, gruplarda daha iyi olacak, çünkü takım oyununu iyi sergiliyor'' dedi. Erzik, FC Sion Kulübü başkanının maçtan önce kalenin boyutlarını ölçmesiyle ilgili soruya ise, ''Kaleyi ölçmesi, sonucu etkilemiyor'' yanıtını verdi.

Öte yandan, sarı-kırmızılı futbolcular da maç sonrası yaptıkları açıklamalarda, FC Sion'u eleyerek gruplara kaldıklarını, grupta da ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söylediler.