BIST 10.657
DOLAR 32,14
EURO 34,90
ALTIN 2.433,16
HABER /  GÜNCEL

Ulusoy'dan Şahin'e çağrı

Spor kamuoyu Türk futbolunun en sıradışı seçimlerine sahne oldu. Ulusoy seçimi kazandı ancak kargaşa yeni başlıyor. Bakan Şahin'in son çıkışına Ulusoy cevap verdi.

Abone ol

Haluk Ulusoy Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığına yeniden seçildi. Türk futbolunun en hareketli en sıradışı seçimlerine sahne oldu spor kamuoyu. Ulisoy hükümet kanadından gelen uyarılara rağmen az bir farkla seçimi kazandı.

Başbakan yardımcısı Mehmet Ali Şahin genel kurul alacağını söyledi. Gözler Ulusoy'a çevrildi. Yeni başkan seçilmiş olduğunu hatırlattı ve ortak çalışma fikrini vurguladı.. Kanal D Haber'e konuşan Ulusoy'un seçimler ve bakan Şahin'in tavrı ile ilgili sözleri şöyle:

"Bu işi birlikte yürüteceğiz Sağduyunun olduğu herkesin birbirini kucaklayarak ayrıldığı bir seçim yaşadık. Çekişmeli ve güzel bir seçim geçti. Baskıların olup olmadığını kamuoyuna bırakıyorum.

Ben Mehmet Ali Şahin ile görevi bıraktığım 18 ay boyunca hiç biraraya gelmedim. Sadece 18 ay sonra genel kurulda tokalaştık. En ufak bir problemim yok. Ülkemin bakanı bizim de bakanımız. Genel Kurul bize bir dönem daha görev vermişse ortaklaşa çalışmamız lazım. Genel kurul çağrısı yapması kendi görüşüdür. Kendi görevini yapıyor. Ben de seçilmiş başka olarak federasyondaki görevlerimi yapacağım. Görüp yaşayacağız. Bir süreç yaşayacağız Nelerin olabileceğini önümüzdeki haftalar gösterecek. Genel kurul kararı olursa o zaman oturur düşünürüm.

Seçimlerin arefesinde teftiş kurulu raporalarının gündeme gelmesi manidar. Ben daha önce bu raporların gereğinin yapılmasını istemiştim ve yetkili isimlere bu yönde sorularım oldu..

Yaşanmamış olaylar yaşandı. Önceki seçimlerde tek bir sandığa oylar atılırdı. Şimdi 5 sandık oluşturuldu. Sandıklar ayrıldığı zaman kulüplerin oy rengi belli olacak. Bu sonucu bekliyordum. Bir haftadır konuşmuyordum. Ben seçimi nasıl kazanırım diye uğraştım. Rakibim Bermek projelerini anlattı. Ben hiç konuşmadım. Çekişmeli geçeceğini biliyorum ve son sandıkta fark atacağımı biliyordum."