BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.505,01
HABER /  SPOR

Ulusoya usulsüzlük suçlaması

Bakan Şahin, Ulusoy’a ait otele yapılan 1.5 trilyonluk ödeme için Federasyon’dan inceleme istedi.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından, Futbol Federasyonu Başkanlığına gönderilen yazıda, Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından, yönetmeliklere aykırı olarak yapıldığı değerlendirilen bazı alımlarla ilgili, Federasyon Hukuk Kurulu'nca inceleme yapılması ve ilgili kişiler hakkında, en kısa sürede, söz konusu parasal miktarların tahsili için dava açılması istendi.

Bakan Şahin'in imzasıyla bugün Futbol Federasyonu'na gönderilen yazıda, Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın 29 Temmuz 2005 tarih ve 37/05-231 sayılı inceleme raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde yer alan, tespit ve değerlendirmelerle ilgili olarak herhangi bir hukuki sürecin başlatılmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Teftiş Kurulu raporunun değerlendirme ve sonuç bölümünde, ''Haluk Ulusoy'a ait Kuşadası Fantasia Otel'e gerçekleştirilen alımlar nedeniyle, 2001-2004 döneminde, 1 trilyon 457 milyar 748 milyon 592 bin 947 lira ödeme yapıldığı tespit edilmiştir. Aynı şekilde Ulusoy Seyahat ve Nakliyat ve Ticaret A.Ş.'ne 1 Ocak 2002-31 Aralık 2003 tarihleri arasındaki alımlar nedeniyle 295 milyar 629 milyon lira ödendiği belirlenmiştir'' ifadesinin yer aldığı hatırlatılan yazıda, bu durumun Futbol Federasyonunun Satın Alma Talimatı'nın 31. maddesinde belirtilen ''Teklif Alınamayacak veya Alım Yapılamayacak Kişi ve Kurumlar''
başlığı altındaki düzenlemesine açıkça aykırı olduğunun belirtildiği vurgulandı.

Bakan Şahin'in Federasyona gönderdiği yazıda, ayrıca şu ifadelere yer verildi:

''Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın ilgili raporunda da bu durum, (... Türkiye koşullarında yüksek sayılabilecek ödemelerin yapıldığı, Kuşadası Fantasia Otel ödemelerine ilişkin harcama belgelerinin incelenmesinde herhangi
bir ihale veya piyasa araştırması yapılmadığı, doğrudan hizmet alımı yoluna gidildiği, söz konusu hususların, Federasyonun kendi talimatlarına açıkça aykırılık teşkil ettiği gibi, Futbol Federasyonu başkanı konumundaki bir kişinin kendi sahibi olduğu bir işletmeden önemli sayılabilecek tutarda mal ve hizmet alımının doğrudan yapılmasının, etik açıdan da uygun olmadığıdüşünülmektedir)
ifadesiyle değerlendirilmiştir.