BIST 9.635
DOLAR 32,45
EURO 34,50
ALTIN 2.475,45
HABER /  DÜNYA

Uluslararası ressamlar barış istiyor

Akçakoca’da bir araya gelen uluslararası ressamlar, Ortadoğu’da barışın gelmesini istediklerini belirtti. <br/>16. Uluslararası Parlayan Ken...

Abone ol

Akçakoca’da bir araya gelen uluslararası ressamlar, Ortadoğu’da barışın gelmesini istediklerini belirtti.
16. Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivaline katılan Suriyeli Ramadan Hussien ve Lübnanlı ressam Nada, ’Sanatımızla tüm dünya insanları burada bir araya geldik bu birliktelik bir barış simgesidir’ dediler.
16 Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür ve Sanat Festivali’nde 1. Resim Çalıştayı’na katılan Mısır, Ukrayna, Türkiye, Lübnan, Suriye, Güney Kore, Azerbaycan ve çok sayıda resim sanatçısı, bir araya gelerek sanatlarını canlı performansla yansıtmaya başladı.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın açılışını yaptığı Uluslararası Resim Çalıştayı’nda ressamlar dünya ve Ortadoğu’da barış istediklerini belirtti. Suriyeli Ressam Ramadan Hussien yaptığı açıklamada, 2 yıldır ailesi ile birlikte iç savaşın çıkmasının ardından İstanbul’da yaşamlarını sürdürdüklerini belirterek şöyle konuştu: ’’Bu savaşın bitmesini ve ailemle ülkeme dönmek istiyorum. İnanıyorum ki diğer sanatçılarda aynı şeyi düşünüyor. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri gözlemliyorum. Çok hoş bir ülkedesiniz barışın olmasını ülkemde bekliyorum her şeyin eskisi gibi olmasını diliyorum’’
Lübnanlı sanatçı Nada, "Sanatçılar olarak bizler barışı destekliyor ve bir arada bulunmanın bir barış olduğuna inanıyoruz’’ dedi. Ressamlar 20-24 Haziran tarihleri arasında açık alanda resim yaparak vatandaşlarla birlikte olacaklar.
(İHA)