BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.420,40
HABER /  GÜNCEL

700 Alevi dedesini İran'a götürdüler

Gezi Parkı olaylarını değerlendiren Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir'in sözleri çok konuşulacak.

Abone ol

Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, üç büyük ilde tabelasında Alevi derneği yazan kuruluşların, 3 yılda yaklaşık 700 Alevi dedesini İran’a götürdüğünü söyledi.

İran’ın Türkiye’de Alevi-Sünni çatışması çıkarmak için 3 yıldır yoğun faaliyet içinde olduğunu iddia eden Özdemir, Gezi Parkı eylemlerini bu senaryonun sahneye konulması olarak değerlendiriyor.

Gezi Parkı olaylarıyla birlikte alevi-sünni çatışması hortlatılmaya çalışılıyor. İşte tam bu görüşü doğrulayan demeçler Türkmen Alevi-Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir'den geldi.

Zaman gazetesinden Habib Güler imzalı dedeler önce Devrim Muhafızları komutanlarıyla, ardından dinî lider Ali Hamaney ile görüştürüldü.

Anadolu Aleviliği ile İran Şiiliği arasında hiçbir bağlantı olmadığına dikkat çeken Özdemir Özdemir, “Ülkemizdeki birlik ve bütünlüğü bozmak için planlanan senaryolar sahneye konulmaya çalışılıyor.” dedi. Özdemir, şu iddialarda bulundu: 

İRAN 3 YIL İÇİNDE 3 DERNEK VE 1 VAKIF KURDU

“İran; İstanbul, Ankara ve İzmir’de son 3 yıl içerisinde 3 dernek ve 1 vakıf kurdurdu. Tabelalarında ‘Alevi’ yazıyor ama Alevi toplumuyla alakaları yok. Yaptıkları iş, Türkiye’deki Alevi dedelerini İran’ın Kum şehrine götürmek ve kendi planlarına alet etmek. Bu dedeleri önce Devrim Muhafızları komutanlarıyla, ardından da dini lider Ali Hamaney’le görüştürüyorlar. Amaç Alevi toplumunu kullanmak; çatışmanın içine çekmek, Türkiye Cumhuriyeti’nin birliğini ve bütünlüğünü bozmak için sokağa çıkarmak. Sokak çatışmalarında birçok İranlının yakalandığını da herkes biliyor. 70 yıldır Alevilere ‘mollalar İran’a’ diyen sol fraksiyonların şu an Alevi toplumunu İran ile özdeşleştirmeleri ve kardeş gibi göstermeye çalışmaları da manidar.”

İRAN'DA YETİŞTİRİP CEMEVLERİNE 'DEDE' OLARAK GÖNDERME PROJESİ

İran’ın aynı şekilde Alevi çocuklarını yetiştirip, Türkiye’deki cemevlerine ‘dede’ olarak gönderme projesinin olduğunu da öne süren Özdemir, bu çerçevede bir kişinin İzmir’deki bir cemevinde çalışmaya başladığını kaydetti.