BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uluslararası Ceza Mahkemesi'den Libya açıklaması

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin başsavcısı Luis Moreno-Ocampo'nun bugün Libya soruşturmasına dahil edilecek isimleri açıklaması bekleniyor.

Abone ol

Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısının bugün Libya'da yaşananlar için açılacak soruşturmaya dahil edilecek isimleri açıklaması bekleniyor.

Libya'da yaşananların savaş suçu olup olmadığının inceleneceği soruşturmayla ilgili konuşan başsavcı Luis Moreno-Ocampo, soruşturma açmak için yeterli delil olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, mahkemeyi hükümet karşıtı göstericilere karşı güç kullanımını incelemeye davet etmişti.

Libya'daki ayaklanmanın ilk günlerinden itibaren, çok sayıda ülke Libyalı yetkilileri eylemleri için sorumlu tutulacakları konusunda uyarmıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin geçen hafta aldığı yaptırım kararında Libya'da son dönemde sivil halka karşı girişilen şiddetin ve saldırıların derhal sona ermesi istenmiş, bu saldırıların insanlık suçu olabileceği belirtilerek bu konuda Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin soruşturma açması talebi dile getirilmişti.