BIST 10.541
DOLAR 32,28
EURO 35,01
ALTIN 2.476,10
HABER /  DÜNYA

Polis kask takmayan genci öldürdü!

Kask takmadığı için polis memuru tarafından başından vurulan genç, hayatını kaybetti.

Abone ol

Vietnam'da bir polis memuru, kask takmadığı için gözaltına aldığı bir gencin başından vurarak öldürdü. Polis memuru çıkarıldığı mahkemede yedi yıl hapse mahkım edildi.

Vietnam'da bir polis memuru, kask takmadığı için gözaltına alınan bir motosiklet sürücüsünün ölümüne neden olmak suçundan yedi yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İngilizce yayımlanan Vietnam News gazetesinin haberine göre, kuzeydeki Bac Giang kentinde, Nguyen The Nghiep aldı polis memuru, kask takmadığı için 21 yaşındaki Nguyen Van Khuong adlı sürücüyü 23 Temmuz'da gözaltına aldı.

ZORLA BAŞINA VURDU

Karakolda polis memuru, önüne bir kalem uzatarak Khuong'dan ifadesini yazmasını istedi. Memur, bunu reddeden Khuong'u koltuğa zorla oturttu ve başına vurdu. Fenalaşan Khuong hastaneye kaldırıldıktan yarım saat sonra öldü.

Khuong'un gözaltında ölümü, kentte infial yarattı, binlerce kişi hükümeti protesto etti. Eylemlere öncülük eden 10 kişi, halkı kışkırtmak ve memurlara hakaret etmek suçundan gelecek ay mahkemeye çıkacak. Khuong'un ölümü, ülkede yaygın olan polis şiddetini yeniden gündeme taşıdı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Human Rights Watch, gözaltındaki ölümlerle ilgili vakaların yeniden incelenmesi çağrısında bulundu.

Human Rights Watch'tan uyarı Örgüte göre, polis nezaretinde ölenlerin çoğu, trafik ve diğer küçük suçlardan gözaltına alınan kişiler.  Human Rights Watch'a göre, kayıtlara geçen vakalar itibarıyla, bir yıl içinde polis şiddetine maruz kalan 19 kişiden 15'i öldü.

Örgüt, bu vakaların polis şiddetinin sistemli olduğuna dair kaygıları artırdığına işaret etti.