BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li vekilden Çiçek'e çok ağır sözler!

AYM'yi yeniden yapılandıran tasarının görüşüldüğü komisyonda gerginlik hakimdi. Görüşmede sert tartışmalar yaşandı.

Abone ol

AYM'yi yeniden yapılandıran tasarının görüşüldüğü komisyonda CHP'li Gök'ün, Bakan Çiçek'e "Dün Erbakan'ın cenazesini kaldırdı, bugün de AYM'nin cenazesini kaldırmaya geldi buraya" şeklindeki ifadesi görüşmelerin gergin geçmesine neden oldu. Cemil Çiçek ile CHP'li İsa Gök arasında "dönek" tartışması yaşandı.

CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek'in anayasa değişikliği ile ilgili referandum sürecinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın paketi hap şeklinde tarif ettiğini ve ''hapı yutacaksınız'' dediğini öne sürmesi üzerine tartışma çıktı.
AYM'yi yeniden yapılandıran tasarının görüşüldüğü komisyonda CHP'li Gök, dün yaptığı açıklamada Bakan Çiçek için "dün Erbakan'ın cenazesini kaldırdı, bugün de AYM'nin cenazesini kaldırmaya geldi buraya" dedi.

KAMERA TARTIŞMASI

Anayasa Mahkemesi'nin yeniden yapılandırılmasını öngören tasarının TBMM Anayasa Komisyonu'ndaki görüşmeleri gergin geçti. Toplantıda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile CHP'li İsa Gök arasında "dönek" tartışması yaşandı. Tansiyonu yüksek geçen toplantıda ilk olarak "kamera" tartışması yaşandı. MHP'li Faruk Bal, görüntü alınmasının ardından kameraların salondan çıkarılmasına tepki gösterdi. Komisyon Başkanı Kuzu'nun "geçmişte o yöntemi de denedik" demesi üzerine Bal, "Sesinizi yükseltmeyin, karşınızda üniversite öğrencisi değil, milletvekili var. Sizi nezakete davet ediyorum" karşılığını verdi. Kuzu da "Bırak Allah aşkına" dedi. Tasarıyı değerlendirirken "Eskiden HSYK, Yargıtay, Danıştay için 'iktidarın arka bahçesi' deniliyordu, şimdi bunlar iktidarın ön bahçesi oldu" diyen Bal, "Türkiye'de yargı yandaş kurum haline getiriliyor" iddiasında bulundu.

"YARGIÇLAR TETİKÇİLİK YAPACAK"

CHP'li Atilla Kart, Yargıtay ve Danıştay'da Adalet Bakanlığı eliyle yapılan atamalardan sonra, Mayıs ve Haziran'da Yargıtay, Danıştay ve Cumhuriyet Başsavcılığı seçimlerini kontrol etmenin temel hedef olduğunu savundu.

Kart, "Memurlaştırılan yargıçlar tetikçilik yapacak, yapacakları başka şey yok. Onun için onların tazminat sorumluluğunu ortadan kaldırmak gerekiyor" diye konuştu.

ERBAKAN'IN ARDINDAN AYM'NİN CENAZESİNİ KALDIRMAYA GELDİ

CHP'li İsa Gök'ün dün yaptığı açıklamada, toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in önceki gün Erbakan'ın cenazesine katıldığına gönderme yaparak, "Sayın Çiçek dün Erbakan'ın cenazesini kaldırdı, bugün de Anayasa Mahkemesi'nin cenazesini kaldırmaya geldi buraya. Bu tasarı ile Anayasa Mahkemesi'nin cenazesini kaldırma işlemini yapıyoruz" demesi salonda tansiyonu iyice yükseltti.

Başta CHP'li Gök olmak üzere muhalefet milletvekillerinden gelen ağır eleştiriler Başbakan Yardımcısı Çiçek'in isyanına yol açtı. Eleştirilere yanıt verirken yapılan konuşmalarla Anayasa Komisyonu'nun "suçlama" komisyonuna dönüştüğünü söyledi.

"MEMLEKETTE ÇOK DÖNEK VAR"

Türkiye'de siyaset kurumunun herkesin efelenebildiği, en çok hırpalanan, yerin dibine batırılan bir kurum olduğunu ifade eden Çiçek, "İtibar sıralamasında en diplerdeyiz. Sanki diğerleri çok iyi. Ama biz kendi kendimizi çürüttük. Türkiye'de demokrasi tarihimizde öğleden evvel filanca partinin öğleden sonra istifa edip bağımsız tarafsız siyaset yapanlar oldu. İnsanlar kendi fikirlerini bir saat içinde değiştiriyorsa bu memlekette çok dönek vardır demektir" değerlendirmesini yaptı.

Bu sırada CHP'li İsa Gök, "Sayın Bakan siz de çok parti değiştirdiniz. Öyle 'dönek, mönek' demeyin. Derler ki, 'Asıl dönek sizsiniz'" diye laf atınca, Çiçek sinirlendi. Çiçek, "Bir ölçüyü ortaya koyarsanız 'bir kilogram 1000 gram' diye, sizin laflarınızı bu grama göre tartarım, sonuçta da eksik çıkıyor. Bir kiloyu tuttaramıyorsunuz. benim söylediğim iş odur" karşılığını verdi.