BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  GÜNCEL

"Uluslararası 17 Aralık kumpası" ABD'li savcı itiraf etti!

Reza Zarrab'ın itirafçı olduğu ABD'deki Hakan Atilla davasında Savcı David Denton, yapılanın 17 Aralık kumpasının uluslararası hale getirilmesi olduğunu itiraf etti. ABD'li Savcı, 17 Aralık'taki tezleri mahkeme salonunda tekrarladı.

Abone ol

REZA Zarrab davası olarak başlayıp Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla davasına dönüşen ABD'deki duruşmada davanın "Uluslararası 17 Aralık Kumpası" bizzat savcı tarafından itiraf edildi. 

Zarrab'ın suçunu itiraf edip tanık olduğunu ilan eden Savcı David Denton, Zarrab'ın ifadelerinin Türkiye'deki 17-25 Aralık soruşturmalarına ışık tutabileceğini iddia etti.

İşte Hakan Atilla'nın tek sanık olduğu jürili duruşmanın ilk gününde Savcı David Denton'un ağzından dökülen o 'uluslararası 17 Aralık Kumpası' itirafları:

- Türkiye'deki üst düzey yetkililer Zarrab'a hakimlere rüşvet vermesini emretti.

- Zarrab'ın ifadelerinin Türkiye'deki 17-25 Aralık soruşturmalarına ışık tutabilecek.

- Zarrab duruşmada ayakkabı kutularıyla Türk yetkililere nasıl rüşvet verdiğini anlatacak.

- Rüşvetle Türkiye'deki soruşturmadan kurtulmuş olsalar da, delillerden kurtulamadılar. Bu deliller (17-25 Aralık'ta sızdırılan ses kayıtları) bugün New York'taki bu duruşmaya kadar gün ışığı görmedi.

- Deliller, küresel çapta bir dolandırıcılığın üzerindeki perdeyi kaldıracak.

- Türkiye'deki aynı yozlaşmış üst düzey politikacılar Zarrab'a hâkimlere daha da çok, milyonlarca dolar rüşvet vermesi talimatını verdi, böylece her şey unutulacaktı...

- Zarrab parayı ödedi. Komployu kuranların ortakları hapisten çıktı ve Türk polisinin yürüttüğü soruşturma son buldu...

- Ama görünüşe göre olayı takip eden sadece Türk polisi değildi. Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI'ın karşı istihbarat birimi de 2013'ten bu yana kendi araştırmasını yürütüyordu. FBI delilleri bir araya getirerek neler olduğunu çözdü. Ve toplanan deliller Türk polisinin topladıklarıyla aynı hikayeyi anlatıyor...