BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

ABD'li savcılar rezalete imza attı! Listedeki o isim

Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında Zarrab davasına ilişkin ilginç bir ayrıntı aktardı. Selvi, jürinin incelemesine sunulan isim listesinde şehit polisin de bulunduğunu yazdı.

Abone ol

Zarrab davasında soruşturmayı yürüten federal savcıların jürinin incelenmesi için listeyi hazırlarken, FETÖ’cü polislerin suç duyurusunda bulundukları isimleri aynen aldıkları ortaya çıktı.

Abdulkadir Selvi bugünkü köşe yazısında itirafçı olarak tanık durumuna geçen Zarrab davasıyla ilgili bir detayı paylaştı. Jürinin incelemesine sunulan isim listesinde Amerikan adalet sisteminin güvenilirliğini sarsan “kes-yapıştır” işlemi yapılmış. İşte Selvi'nin yazısının ilgili bölümü:

BEŞİKTAŞ SALDIRISINDA ŞEHİT OLMUŞTU
(...)FETÖ’den dolayı polislikten ihraç edilen ve bir süre tutuklu kalan Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na, İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Hakan Sıralı ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Arzum Nazman hakkında suç duyurusunda bulunuyor. Jüriye sunulan isim listesinde bu üç isim yer alıyor. Tabii FETÖ’cü Hüseyin Korkmaz da... Ama sadece bu değil. 14.08.2014 tarihli suç duyurusunda ismi geçen Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu da yer alıyor.

FETÖ’cü polis suç duyurusunda Vefa Karakurdu’ndan söz etmiş ya ‘Amerikan Mahkemesi’ de bunu almış, aynı şekilde isim listesine yerleştirilmiş. Jüri üyelerine bunları soruyor. Jüri üyeleri gerek gördükleri takdirde bu isimlere soru sorabilecek. Ancak Vefa Karakurdu’nda bir sorun var. Çünkü Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu şehit oldu. FETÖ’cülerin verileriyle hareket eden mahkeme isim listesine şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu’nun da ismini koymuş. Vefa Karakurdu, 11 Aralık 2016 tarihinde Beşiktaş-Bursaspor maçından sonra yaşanan terör saldırısı sırasında şehit düştü. Gözleri o denli kararmış ki, şehidimizi dahi o isim listesine eklemişler."
Resimli kandil mesajları

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu da şehit olmuştu.