BIST 10.160
DOLAR 32,33
EURO 34,66
ALTIN 2.392,03
HABER /  GÜNCEL

Uludere raporu komisyon gündeminde

TBMM Uludere Alt Komisyonu'nun hazırladığı raporun, üst komisyon olan İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun gündemine gelecek hafta gelmesi bekleniyor

Abone ol

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AA muhabirinin, Uludere raporuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Üstün, raporun, gelecek hafta komisyona gelme ihtimalinin bulunduğunu bildirdi.

MUHTEMELEN ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA OLACAK

Komisyonun, raporu ele almakla gecikip gecikmediğinin sorulmasına Üstün, ''Muhalefet şerhleri geçen hafta verildi, rapor ancak bu hafta tamamlandı. Komisyon gündemi, bu hafta müsait değildi, en kısa zamanda alacağız. Muhtemelen önümüzdeki hafta olacaktır'' karşılığını verdi.

Üstün, komisyonda, eleştirilere detaylı şekilde yanıt vereceklerini kaydetti.

Rapora, CHP, MHP ve BDP'nin muhalefet şerhi verdiğinin anımsatılması üzerine Üstün, herkesin, olaya kendi açısından yaklaştığını, önceliklerinin, bakış açılarının farklı olduğunu söyledi. Üstün, bu nedenle 3 ayrı muhalefet şerhi bulunduğunu dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Rapor, birinin dediğini yapsak çok daha farklı yöne, başka birinin dediğini yapsak çok daha farklı yöne gider. Burada arkadaşlar, belge, bilgilere göre rapor yazdılar. Üst komisyonda tartışılsın, ona göre ne çıkacak. Biz bu raporumuzu da kamuoyuyla hemen paylaşacağız. Kamuoyu, şu ana kadar raporun çok az bir bölümünden haberdar, alınan tedbirler birlikte hepsini daha görmedi. Açıklandığında daha rahat bir tartışma ortamı çıkacaktır.''