BIST 10.557
DOLAR 32,16
EURO 35,12
ALTIN 2.431,76
HABER /  DÜNYA

Uludağ’da özlenen tablo

Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Uludağ’a sezonun ilk karının düşmesi işletmecilerin yüzünü güldürdü. Aylar sonra kar gören vatan...

Abone ol

Türkiye’nin önde gelen kayak merkezlerinden Uludağ’a sezonun ilk karının düşmesi işletmecilerin yüzünü güldürdü. Aylar sonra kar gören vatandaşlar, zirvenin tadını doyasıya çıkardı.
Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’a sezonun ilk karı bu sabah saatlerinde düştü. Oteller Bölgesi’nde her yer beyaza bürünürken, kar kalınlığı 5 santimetreyi aştı. Meteorolojinin günler öncesinden uyarısını yaptığı kar yağışı, bu sabah 07.30 saatlerinde başladı. Uludağ’da hava sıcaklığı eksi 2 dereceye kadar düşerken, vatandaşlar karın tadını doyasıya çıkardı.

AYLAR SONRA KAR ÜZERİNDE KAYAK KEYFİ
Oteller Bölgesi’nde kar topu oynayıp kızakla kayan çalışanlar araçlarını da temizlemeyi ihmal etmedi. Bazı işletmeciler aylardır çalıştırmadıkları kar motorlarını çıkardı. Görüş mesafesinin 50 metreye düştüğü Uludağ’da kış sezonunun kasım ayında açılması bekleniyor.
Bursalı vatandaşlar da sezonun ilk karını zirvede karşıladı. Vatandaşlar kar üzerinde kayak yaparken, telesiyejlere de binmeyi ihmal etmedi.
Beyaz gelinliğini giyen Uludağ’da karı karşılamanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Ali Şafak isimli vatandaş, "Uludağ’a kar çok yakışıyor. Kar yağdığını görmek çok güzel bir duygu. İnşallah çok güzel bir kış sezonu geçiririz" dedi.
Öte yandan kar yağışı sebebiyle hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi üzerine bazı çeşmelerin donması dikkat çekti.

TELESİYEJ KEYFİ
Karın yağmasıyla telesiyejler de çalışmaya başladı. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin akın ettiği zirvede ilk karın düşmesiyle vatandaşlar telesiyeje binerek karın tadını doyasıya çıkardı. Karın keyfini sadece insanlar değil, hayvanlar da çıkardı. Köpekler de karın üzerinde oyunlar oynadı. Meteoroloji yetkilileri, Uludağ’da kar yağışının aralıklarla 2 gün devam etmesinin beklendiğini açıkladı.
(İHA)