BIST 10.004
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.428,50
HABER /  DÜNYA

Aç kalan ayı başını derde soktu

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yiyecek bulmak için bir depoya giren ancak çıkamayıp mahsur kalan boz ayı, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.<br/...

Abone ol

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde yiyecek bulmak için bir depoya giren ancak çıkamayıp mahsur kalan boz ayı, uzun uğraşlar sonucu kurtarıldı.
Toprak Seramik Fabrikası’nın Sağlık Gereçleri Deposu’na giren ayı, işçiler tarafından fark edildi. Durum hemen Bozüyük Emniyet Müdürlüğü, Bozüyük Belediyesi İtfaiyesi ve Bilecik Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’ne bildirerek yardım talebinde bulunuldu. Depoya gelen Bozüyük Belediyesi ekipleri ile Orman ve Su İşleri ekipleri, hayvanı önce kapıyı açarak dışarıya çıkarmaya çalıştılar.
Deponun çok büyük ve içinde çeşitli malzemelerin olması nedeniyle bu çalışma sonuçsuz kaldı. Bunun üzerine hayvanın fazla ürkmemesi için uyutularak depodan çıkarılması kararlaştırıldı ve Bursa Orman ve Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı uzman ekiplerinden yardım istendi. Veteriner Hekim Özgür Kollu başkanlığındaki ekip, hayvanı uyutarak muayenesini yaptı. Erkek ve sağlıklı olduğu tespit edilen hayvan, bir araca konarak ormanlık alana bırakıldı.
(İHA)