BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  GÜNCEL

Uludağ yeniden kara kavuştu

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ, 25 gündür hasret kaldığı kara yeniden kavuştu.

Abone ol

17 Ekimde ilk karın düştüğü, kasım ayı ortalarında kar kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı ''beyaz cennet''te, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle 25 gün önce eriyen kar, bu sabah yeniden yüzünü
gösterdi.

Bölgede gece saatlerinde karla karışık yağmur olarak başlayan yağışın sabah saatlerinde kara dönüşmesiyle pistler beyaza büründü.

Yetkililer, kar kalınlığının 2-3 santimetre, hava sıcaklığının ''0'' derece olarak ölçüldüğü bölgede, kar yağışının yarın da devam edeceğini, öğleden sonra
azalmaya başlayacak sıcaklığın da hafta sonuna kadar eksi 5-7 dereceye kadar düşmesinin ve ''havanın sertleşmesinin'' beklendiğini bildirdiler.

Uludağ'daki otellerin işletmecileri de, yağan karın kendileri için ''müjde'' olduğunu, yağış sayesinde yılbaşı ve Kurban Bayramı rezervasyonlarının artacağını kaydettiler.

Bayram ve yeni yıl için rezervasyon yaptırmak için tesisleri ve acenteleri arayan tatilcilerin çoğunun dağda kar olmadığını öğrenince rezervasyon yaptırmaktan vazgeçtiğini anlatan işletmeciler, ''Yağan kaz bizim için altın değerinde'' diye konuştular.

Yağışın bu şekilde devam etmesi halinde pistlerin yarın öğleden sonra kayak için elverişli hale gelebileceği belirtildi.