BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Uluç: Medya gribi sürüyor!

sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç'un Türk medyası üzerine yaptığı ağır eleştiriler sürüyor. Uluç, bu kez de kuş gribi haberlerini yapan medyayı yerden yere vurdu

Abone ol

Uluç "başlıklı yazısında, "reyting ve tiraj kavgası" yüzünden sorumlu gazetecilik yapılmadığgını öne sürdü..

Usta Kalem ayrıca sinema sayfasını yenilemeyen Akşam gazetesi editörlerini topa tuttu!

Yazı: Hıncal ULUÇ


KOÇ Holding Ceosu Bülend Özaydınlı, Şelale Kadak'a "Kimse farkında değil, sadece bir sektörü etkiledi sanıyorlar. Oysa ekonomiyi tümden etkileyecek" demiş, kuş gribi için.. Yanlış..
"..cek" değil.. Etkilemeye başladı bile..
Bizim dillere destan salı yemeğinin müdavimlerinden Nadir Güllüoğlu "60 yıldır Yunanistan'a baklava ihraç ederiz. İlk defa durdular" dedi..
Sebeb.. Baklavaya yumurta sürüyorlar ya.. Milyonda bir ihtimal o yumurta virüslü olsa bile, kızgın fırında saate yakın kalınca, virüs mirüs mü kalır?..
Ama biz Türk medyası olarak öyle bir panik havası yarattık ki, eloğlu zaten Türk'e meraklı değil.. "Bitti.. Biter.."
Turizm işletmelerinden e-mail yağmaya başladı.. Hadi bu mevsimde gelecek yığınla futbol takımı vazgeçmiş.. Kabul.. Peki.. Ya ya yaz sezonu, altı ay sonranın iptalleri..
Bizim ekran görüntüleri anında Avrupa televizyonlarında.. Öyle olunca da, korku dağları bekler..

Biz silahı kendimize çevirmiş, kendi kendimizi vururken, el oğlu boş durur mu?.
Türkün tavuğu yumurtası yerine kendi malları satılacak.. Türk tatili yerine kendi tatilleri konacak. Türkiye'ye giden paralar onlara kalacak.. O zaman ad kolay konuyor.. Kuş gribi değil, Türk gribi..
İğrenç bir reyting ve tiraj yarışına Türk ekonomisi kurban ediliyor. Reklam pastasından daha büyük pay almak için bu utanç yarışını sürdürenler, yarın reklam verecek firmanın kalmayacağını görmeyecek kadar da körler..
Sordum.. Gene soruyorum..
2005'te üç Batı Avrupa ülkesinde kuş gribi görüldü.. Hangileri..
2005'te bir Avrupa ülkesi kuş gribinden 17 milyon tavuk itlaf etti. (Biz 1 milyon). Bu ülke hangisi?..
Bilmezsiniz..

Çünkü o ülke medyası, 1997'den bu yana sadece 159 kişi hasta edip 79 kişiyi öldüren kuş gribi ile soğukkanlı, temkinli mücadeleyi bilir. Sorumluluk bilir.. Bizim ki gibi, kim daha çok sallayacak, kim daha korkunç panik yaratacak yarışı etmez.. Elin eline koz verecek köşe bucak görüntülerini ana haberlerde klip gibi döndür Allah döndürmez.. Yere batsın, reyting, tiraj savaşınız sözüm ona gazeteciler!..

Akşam yine akşam!..

VATAN, İstanbul sinemalarının tümünün programını verirdi, tam sayfa.. Ne zaman sinema düşünsem, Vatan'a sarılırdım. Kestiler.. Üzüldüm.. Bir baktım Akşam başlamış.. Yaşa be Akşam..

Hevesim kursağımda kaldı. Akşam her gün tam sayfa program yayınlamaya devam ediyor.. Ama hangi program.. Aralık 15'teki.. Onun ardından M. Ali Erbiller başladı. Geçen Cuma Amerikan filmleri gene eklendi.. Akşam'ın o tek sayfasında satır değişiklik yok. Milletle alay eder gibi, artık olmayan filmleri yazmaya devam ediyorlar.. Olanın adı geçmiyor.
Bu sayfanın editörü yok mu?. Geçin.. Koca Akşam'da, bir ama bir tek Allah'ın kulu çıkıp da "Ne oluyor beyler" demez mi?.

Önüne gelene sövmeyi yazı yazmak sanan köşeciler, kendi gazetelerindeki rezilliği nasıl görmezler?..
Bu gazetenin bir de sapına kadar gazeteci Genel Yayın Müdürü var. Serdar Turgut.. "Ya adam gibi yapın, ya da kaldırın" demez mi?.. Okurla böylesine alay etmenin sorumlularını ibreti alem için kovmaz mı?.
Gazetecilik ne hallere düştü..
Hani "Ölmüş, ağlayanı yok" derler, öylesi..