BIST 10.445
DOLAR 32,21
EURO 34,93
ALTIN 2.408,73
HABER /  GÜNCEL

Ülkücüleri sokağa dökeceklerdi

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen Ergenekon iddianamesinden dehşet verici senaryolar çıktı.

Abone ol
Kabul edilen Ergenekon iddianamesine göre: 9 askerin şehit düştüğü Kemah baskınını gizli tanık söylemişti. Savcılara suikast tuzakları kuruldu. Türk İntikam Tugayı oluşturulacaktı...
 
Gizli tanık ifadelerine göre; çatışma ortamı yaratabilmek için Türk İntikam Tugayı (TİT) kurulmak istendi, Kemah'ta 2008'te 9 askerin şehit olduğu mayınlı saldırı biliniyordu ancak engellenmedi, savcılara fuhuş tuzağı kuruldu. Sabah gazetesinden Ali Kuş ve Sinan Aydın iddianamede gizli tanıkların öne çıkan ifadelerini derledi:

ÇOCUKLARI KULLANDILAR
Gizli Tanık Efe:
İlyas M., Erzincan ve çevresindeki sokak çocuklarını koruma derneği başkanıdır. Elinde her yaştan 90 çocuk vardı. Hafta sonları ava giderdik. Ava gittiğimiz kişiler arasında 3. Ordu Komutanlığı'ndan 5-6 albay vardı. Bir gün İ. bana "Abi ava gittiğimiz bu şahıslar ve çevrelerindeki birçok kişi Ergenekon elemanı. Ben de onların içindeyim. Yıllarca bana ve emrimdeki sokak çocuklarına silah, uyuşturucu ve bilgi taşıttılar" dedi.

9 ŞEHİT ÖNLENEBİLİRDİ
Gizli Tanık Hazar:
Kemah'taki olaydan 6 gün önce 2 teröristin, bir gün sonra da 4 kişinin silahlı ve sırt çantalı olarak Sarıyazı Köyü'ne gittiklerini öğrendim. Ünlüer Tesisleri yakınındaki jandarma uygulama noktasından bir uzman çavuşa söyledim. O da, "Bize de ihbar geldi" dedi. Ertesi gün Serhat ve Sedat astsubaya bu istihbaratı verdim. Ama onlar Gülen cemaatine yönelik çalışma tekliflerini reddettiğim için benimle konuşmuyorlardı. Verdiğim bilgiyi dikkate almadılar.

ÜLKÜCÜ PROVOKASYONU
Gizli Tanık Ethem:
Yaylabaşı beldesinde TOKİ inşaatlarında çalışıyordum. Karakol Komutanı Murat Astsubay (tutuklu) geldi. Bana, 'Sen ülkücü birisin, Erzincan'da ülkücüler neden sokaklarda değil? Ülkücüleri sokağa dökerek biraz hareketlendirelim' dedi. Ben kabul etmeyince aynı teklifi korucubaşı K.'ye yapmışlar. Ardıçlı Göleti'nin yanındaki çeşmede sol örgütlerin sloganları yazılıydı. Korucubaşı K., 'Biz de TİT'i kursaydık, buraya TİT yazardık' dedi. TİT'i kurma çalışmaları hayata geçirilemedi.

SAVCIYA FUHUŞ TUZAĞI
Gizli Tanık Munzur:
Şenol komutan benden bir masa donatmamı isteyerek 'İliç savcısını mutlaka istiyorum' dedi. İliç savcısını davet ettim. Savcı bey, Şenol komutanın bayanlarla oturduğunu görünce, 'Bunlar kim?' diye sordu. Ben de 'Bu bayanları Şenol komutan getirdi. Sizinle tanıştıracakmış' dedim. Savcı bey, durumdan rahatsız olduğunu belirtip ayrıldı. Ortamı hazırladığım sırada Şenol komutan bana bir kalem kamera vererek, 'Savcı bey geldiğinde bayanlarla olan ilişkisini çekeceksin' demişti.

"SAVCIYI ÖLDÜRÜN!"
Gizli Tanık Munzur:
Akşam, İlyas M. (Gizli tanık Munzur'un Erzincan'da beden eğitimi öğretmeni olan arkadaşı) işyerimize geldi. Büyük bir rakı çıkardı. Masada Şenol Başçavuş, H. Başçavuş, Ersin Üsteğmen, Erzincan Avcılar Kulübü Başkanı Yaşar Baş, M., B., A., T., alay komutanları ile 3. Ordu Komutanlığı'ndan 4 albay vardı. Sofradaki en üst rütbeli komutan bana ve İlyas'a dönerek, "Bomba mı istiyorsunuz? Uyuşturucu mu istiyorsunuz? Silah mı istiyorsunuz? Her şey hazır. Yeter ki bu savcıyı ortadan kaldırın" dedi.

CEMAAT EVİNE SİLAH...
Gizli Tanık Munzur:
Şenol komutan bana "Çocukları ikna edelim, cemaate gidip gelsinler. Ben sana silah, uyuşturucu vs. vereceğim. Sen bunları kiralayacağımız evde oturan çocuklara verirsin. Onların da gidip geldikleri cemaat evlerine koymalarını sağlarsın" dedi. 3 ev tuttum. Evlere 4'er öğrenci yerleştirdim. Kız öğrencilerin masraflarını Şenol komutan karşılıyordu. Karşılığında da onlarla birlikte oluyordu.