BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,74
ALTIN 2.415,19
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ülkücülerden Başbakan'a sert tepki!

Bursa'da, ülkücüler 1980 öncesi olaylarda hayatını kaybeden arkadaşlarını mezarları başında andılar; bir de açıklama yaptılar...

Abone ol

Bursa Emirsultan Mezarlığı'ndaki anma programına çok sayıda ülkücü katıldı.

'Ülkücü Kuruluşlar Davası' sanığı olan bir grup, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın meclisteki grup toplantısında ülkücü gencin mektubunu okumasına tepki gösterdi. İncirli Caddesi üzerinde buluşan grup Emirsultan Mezarlığı'ndaki ülkücü Yusuf İmamoğlu'nun mezarının başında basın açıklaması yaptı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Hikmet Barış, 'ülkücü kuruluşlar davası' sanıklarından olduklarını belirterek, 12 Eylül 1980 döneminde çok işkence çektiklerini kaydetti. Barış, kendisinin 8 yıl yargılandıktan sonra beraat ettiğini ifade etti. Yusuf İmamoğlu'nun ilk ülkücü şehitlerinden olduğunu anlatan Barış, "Bu ülkede gezmedik parti bırakmayan, her fırsatta siyaseten ikbal peşinde koşan ve kendilerini eski ülkücü gibi adlarla isimlendiren kişiler bizi bağlamıyor. Bizler 1980 dönemi MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılanan, işkence gören, yıllarca haksızca mahkum olan ülkücüleriz. Ülkücünün eskisi olmaz, ancak ülküsünden vazgeçen olur. Sayın Başbakan yıllarca hakaret ettiği ülkücülere referandum endişesiyle övgüler yağdırmaktadır." diye konuştu.

12 Eylül'de yapılacak referandumunda oylarının 'hayır' olacağını belirten Hikmet Barış, duruşlarının değişmeyeceğini söyledi. Açıklamanın ardından Kur'an-ı Kerim okundu.