BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.502,19
HABER /  GÜNCEL

Ülkücüler mezar haberlerine tepkili

Türkeş'in mezarındaki tadilat tartışmalarına Ülkü Ocakları da katıldı. Ülkü Ocakları yaptığı yazılı bir açıklamayla olayın basına yansıtılış biçimini şiddetle kınadı.

Abone ol

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, basın ve internet haber sitelerinde yer alan “Türkeş’in Kemiklerine ne oldu?” ve “Tuğrul Türkeş babasının mezarı için mahkemeye başvurdu” yolundaki haberlere tepki gösterdi. 

Haberlerin gayri ciddi ve seviyesiz bir üslupla yayınlanmasını protesto eden Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi, yaptığı yazılı açıklamasında,"Bu tür haberler milyonlarca seveni olan Rahmetli Başbuğumuzun manevi şahsında ülkücü hareketi ve onun siyasi aksiyonu olan Milliyetçi Hareket Partisini yıpratma amaçlıdır." ifadelerine yer verildi.

HABERLER MAKSATLI

"Rahmetli Başbuğumuzun ülkücülere en büyük iki mirasından biri olan Ülkü Ocakları Genel Merkezi olarak; Başbuğumuzun isminin bu tür olaylarla gündeme gelmesini son derece maksatlı ve taraflı olarak görmekteyiz." denilen bildiri şu satırlarla devam etti:

Mezarda yapılan çalışma, Düşen, kırılan ve çatlayan mermerlerin bakım, onarım ve değiştirilmesidir. Mezara ait toprakla, bir avuç dahi olsa oynanmamıştır. Anıt mezarda yürütülen tadilat çalışmalarına böyle bir üslupla yaklaşmak ve olayı farklı alanlara çekmek kimseye bir fayda getirmeyecektir.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

Alparslan Türkeş'in kabri başında 24 saat nöbet tutulduğunu belirten Ülkü Ocakları, "değil bir avuç topağın bir gül bile koparmak mümkün olmadığı"nı vurguladı ve açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gazete ve internet sitelerinde çıkan haberlerin yansıması “Sanki MHP yönetimi ve Türkeş ailesi arasında bir takım sıkıntılar varmış” gibi lanse edilerek Başbuğumuzun oğlu Sayın Tuğrul Türkeş’in konuya olan haklı duyarlılığını farklı bir biçimde yorumlanmaya çalışılmıştır."

KİMSEYE HUSUMETİMİZ YOK

Ülkü Ocakları tarafından kaleme alınan bildirinin sonuç bölümünde ise kimseye husumetin söz konusu olmadığı ifadeleriyle bitti: Rahmetli Başbuğumuzun ailesi ile ne Milliyetçi Hareket Partisinin, ne Ülkü Ocaklarının hiçbir husumeti yoktur asla olmamıştır. Ülkücüler çıkarılmaya çalışılan fitne rüzgârlarına rağmen ebediyen onun mirasına, geride kalan aile efradı ve akrabai talükatına her zaman saygı ve ölçü ile yaklaşmış bu çizgisinden asla taviz vermemiş, bundan sonrada vermeyecektir.