BIST 10.769
DOLAR 32,23
EURO 35,05
ALTIN 2.496,25
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın uçağında şarap içildi

ABD gezisinde Başbakan'ın uçağında alkol almayan gazeteciler, gündem olmuştu. Gazeteciler, tabulaşan tartışmaya nokta koymak için bir şişe şarabı devirdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 saat süren ABD gezisi sırasında beraberindeki gazetecilerin kamuoyunda büyük tartışma yaratan içki içmeme konusuna, Lübnan gezisinde son nokta konuldu. İkinci turda geziye katılan gazetecilerden Nuray Başaran, Enis Berberoğlu, Oral Çalışlar ve Güngör Uras, 1 şişe Syrah Calvet 2002 Fransız kırmızı şarabını içti.

Esad'ı Sezer ikna etti

Başbakan Erdoğan, ayrıca uçakta gazeteciler ile yaptığı sohbette ilk kez bir olayı aydınlattı ve Suriye'nin Lübnan'dan asker çekme konusunda Esad'ı Cumhurbaşkanı Sezer'in ikna ettiğini açıkladı. Bunu da kendisine bizzat Cumhurbaşkanı Sezer'in söylediğini belirtti.

Erdoğan şöyle dedi: 'Ben 5 ay önce Sayın Esad'la Suriye'nin Lübnan'dan asker çekmesi konusunda görüştüm. Kendisi bana biraz zamana ihtiyacı olduğunu söyledi. Ve 5 ay sonra Sayın Cumhurbakanımız Sezer kendisini ziyaret etti. Sayın Sezer, Beşar'ın kendisine 'Lübnan'dan asker çekmeye başlayacağını söylediğini' söyledi. Hakikaten bir hafta sonra asker çekilmeye başlandı. Bunu Sayın Sezer kendisi bana söyledi.'

Türbanda mutabakat

Başbakan Erdoğan, dün türbanlı bir grubun Cumhurbaşkanlığı'na yürümesine ilişkin bir soru üzerine de türban konusunda iki çıkış yolu bulunduğunu, bunlardan bir tanesinin toplumsal mutabakat, diğerinin ise, kurumlar arası mutabakat olduğunu belirterek şöyle dedi:

'Erzurum'daki olay bu işin tuzu biberi oldu. Onunla ilgili gerekli açıklamalar ve değerlendirmeleri biz de yaptık. Köşe yazarları, gazeteler gerekli hassasiyeti gösterdi. Türkiye'de türban sorunu var, her zaman bunu söylüyorum. Bu konuda iki çıkış yolumuz var; Birisi toplumsal mutabakat, birisi de kurumlararası ilişkilerin mutabakatı. Şu an da toplumsal mutabakat var, diğeri maalesef yok. O da başarılırsa herhangi bir gerginliğe mahal verilmeden bu iş çözülmüş olur.'

Başbakan Erdoğan, bu gezide halen 380 milyon dolar olan Türkiye-Lübnan arasındaki ticaret hacminin nasıl artırılacağına dair çalışma yapılacağını kaydetti.

Haber : Nuray Başaran
Kaynak :