BIST 9.943
DOLAR 32,45
EURO 34,79
ALTIN 2.443,96
HABER /  GÜNCEL

Ülkücüler Mehter Marşı ile yürüdü

Antalya'da 3 Mayıs Milliyetçilik Günü nedeniyle ülkücüler Mehter Marşı eşliğinde yürüyüş yaptı.

Abone ol

Antalya Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüş, Kazım Özalp Caddesi'nde başladı. Muratpaşa Camii güneyinde toplanan MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya ile milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kadar kişi, sloganlar atarak mehter takımının marşları eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. PKK aleyhine sloganların da atıldığı yürüyüşe, Antalyalılar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüş mehter takımının çaldığı İstiklal Marşı söylenmesi ile son buldu.

Ülkü Ocakları Antalya İl Başkanı Avukat Emrah Taşkın yürüyüş sonunda yaptığı açıklamada, 3 Mayıs 1944'te Türklüğe yönelen bölücü ve yıkıcı tehdide karşı bir yürüyüş gerçekleştirildiğini söyledi. Milliyetçi gençlerin bu gösterilerinin dönemin hükümeti tarafından şiddetle önlendiğini belirten Taşkın, olaylar sırasında aralarında MHP'nin kurucusu merhum Alparslan Türkeş'in de bulunduğu 23 Türkçünün ırkçılık ve Turancılık davasında yargılandığını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti'nde Türkün devletinde Türkçülük yapmak kanunlarda olmamasına rağmen suçmuş gibi gösterilerek milliyetçiliğin sindirilmeye çalışıldığını savunan Taşkın, bugün de Türkiye'yi idare edenlerin Türkü unuttuğunu söyledi.

Taşkın, "Her ne kadar yaklaşan seçimler nedeniyle Oğuz Türklüğü'nden, milliyetçilikten bahsetseler de gerçekte 'Ben Türküm' diyemeyen, milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyen bir cumhurbaşkanız PKK ile el ele diz dize aynı masada oturup, aynı masada pazarlığa girişen, Türklüğü anayasadan çıkaracağını ifade eden bir başbakanımız ve hükümetimiz var" dedi.