BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.439,83
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Ülkücüler Akil adamlar listesinde olacak mı?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Akil adamlar heyetinde ülkücülerin de yer alacağı iddialarına cevap verdi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, akil adamlar ile ilgili, "Ülkücü mücadelenin içinde bulunmuş arkadaşların bu tür işlere itibar etmeyeceği konusunda inanç taşımak isterim. Ayrıca bu memleketin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, bu devletin bayrağı altında özgür yaşamış kimselerin bu görevi kabulleneceğine inanmıyorum." dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Celal Adan, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Akil adamlar konusundaki tartışmaların hatırlatılması üzerine Adan, Diyarbakır’daki Nevruz kutlamalarına değindi. "Oradaki Nevruz değildi, bir katilin mitingi idi" diyen Adan, "Herkes o katilin vereceği mesajı dinlemek için oraya gitti. Bayramla alakası yok. Türkiye büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Başbakanın ve hükümetin kafası karışık. Kafası karışık olmayan tek yer bölücü, ırkçı harekettir. Terörist başı, ‘silahlı mücadelede alınması gerekeni aldık, ikinci aşamaya geçtik’ diyor. Sloganlar eşkıya başına özgürlük ve Kürtlere statü. Bunun üzerine akil adamları koymak ayrı bir ihanettir. Suç işlenmiş bir şeye akil adamı nasıl istihdam edersiniz. Türk bayraklarının olmadığı; askere, polise, doktora mermi sıkan bir terör örgütünün dayatması ile Türkiye karşı karşıya." şeklinde konuştu.

AKİL ADAMLAR VE ÜLKÜCÜLER

Bir gazetecinin, "Akil adamlar listesinde eski ülkücülerin de adı geçiyor." şeklindeki sözleri üzerine Adan, "Ülkücü mücadelenin içinde bulunmuş arkadaşların bu tür işlere itibar etmeyeceği konusunda inanç taşımak isterim. Ayrıca bu memleketin ekmeğini yemiş, suyunu içmiş, bu devletin bayrağı altında özgür yaşamış kimsenin bu görevi kabulleneceğine inanmıyorum. Çünkü taraflara, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında yer almakla girilir. Bunlar uydurma şeylerdir." dedi.

Sorunun siyaset adamları ile değil devlet adamları ile çözülebileceğini aktaran Adan, bu her iki özelliği de beraberinde taşıyan kişinin Devlet Bahçeli olduğunu ileri sürdü. Bahçeli’nin iyi takip edilmesi gerektiğini söyledi. Adan, “Kabinen yarısı Kürt vatandaşıdır. Türkiye’de Kürt sorunu var demek alçaklıktır.” ifadesini kullandı.