BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
DÜNYA

Ukrayna'daki yüzde 90 engelli Türk'ten 15 gündür haber yok! Son videosu ortaya çıktı

UKRAYNA'da savaş şartları özellikle siviller için çok ağırlaştı. Ülkede bulunan Türkler'le ilgili de ciddi haberler geliyor. Aileler endişeli. Ümmühan Göğebakan, "Babam engelli. En son sağınaktan video paylaşmıştı. 15 gündür haber alamıyoruz" diyerek yardım çağrısında bulundu.

Ukrayna'da savaşın 21'inci gününde, şehirlerdeki yıkım ve askeri kayıpların yanında sivillerin yaşadıkları dramlar tüyler ürpertiyor. Ukrayna'da yaşayan Türkler'le ilgili de endişe veren haberler geliyor. Osman Göğebakan uzun yıllar Rusya ve Ukrayna'yla tomruk ihracatı yaptıktan sonra emekli oldu. Ukraynalı Anna Timoşenko'yla hayatını birleştirdi. Çernihiv kendinde Yahitne köyüne yerleşti. Savaşın başladığı güne kadar sakin bir hayatı vardı. Ancak savaş her şeyi alt üst etti.

Sağlık durumu nedeniyle ülkeyi terk edemedi. İlk birkaç günlük şaşkınlığın ardından eşi ve komşularıyla birlikte bir sığınakta yaşamaya başladı. İstanbul ve Amerika'daki çocuklarıyla telefonla görüşebiliyordu. Ancak ne olduysa oldu. 3 Mart'tan bu yana tüm irtibat kesildi.



"Yürüyemiyor"
Osman Göğebakan'ın kızı Ümmühan babasından 15 gündür haber alamadıklarını belirterek yaşadıklarını "Babam 63 yaşında. Kalp, böbrek ve daha birçok kronik rahatsızlığı var. Yürüyemiyor. Yüzde 90 engelli. İki dakika yürüse yorgun düşüyor.  En son 3 Mart'ta sığınaktan bize bir video gönderdi. Sonrasında ne yaptıysak kendisinden haber alamadık. Tüm tanıdıkları, çevresindekileri aradık ama kimsenin haberi yok. Dışişleri ve büyükelçilikle konuştuk ama olmadı." diyerek anlattı.

"Gerçekten çok endişeliyiz"
"Ukrayna Güvenlik Güçleri'nin Telegram hesabına ulaştık" diyen Ümmühan "Çok ısrar edince bizimle ilgilendiler. O köyün Rus işgalinde olduğunu söylediler. Gerçekten çok endişeliyiz. Babam normal zamanda bile ilaçlarını almadan ayakta kalamaz. Bu şartlarda ne yapıyor bilmiyoruz." dedi. 

Sitene Ekle
Etiketler