BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.425,53
HABER /  DÜNYA

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, 28 kişiyi daha 'vatana ihanet' suçlamasıyla görevden aldı

RUSYA'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları sürerken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski 28 yetkiliyi daha "vatana ihanetten" görevden aldığını açıkladı. Zelenski, 18 Temmuz'da Ukrayna Güvenlik Servisi başkanını ve Ukrayna Başsavcısı'nı görevden aldığını duyurmuştu.

Abone ol

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik 24 Şubat'ta başlattığı saldırılar devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, 28 yetkiliyi daha "vatana ihanetten" görevden aldı. Zelenski, 18 Temmuz'da Ukrayna Güvenlik Servisi başkanını ve Ukrayna Başsavcısı'nı görevden aldığını duyurmuştu.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nde "personel denetiminin" devam ettiğini belirten Zelenskiy, dün gece yaptığı açıklamada 28 yetkilinin daha görevden alındığını açıkladı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Andriy Smirnov, "Savaşta altıncı aya yaklaşırken, bu kurumların her birinden bu insanları çıkarmaya devam ediyoruz." dedi.

Zelenskiy, pazar günü Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı İvan Bakanov ve Ukrayna Başsavcısı İrina Venediktova'nın görevden alınması yönünde kararı imzalamıştı.