BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,04
ALTIN 2.493,20
HABER /  SPOR

Uğursuz müslüman kabusu olacak!

'Uğursuz müslüman' diyerek kovduğu Türk antrenör Becali'nin kabusu olacak. Sonunda kupalarden men bile edilebilir.

Abone ol

Steaua Bükreş'in patronu Gigi Becali'nin 'uğursuz müslüman' suçlamasıyla Türk yardımcı antrenör Yüksel Yeşilova'yı kovması üzerine FIFA'nın açtığı soruşturma derinleşiyor. FIFA Etik Komisyonu'nun Becali'den savuma istemesi ve ceza olarak, 'Steaua Bükreş'in Avrupa kupalarından men edilebileceği' ihtimali Romanya gündemini karıştırdı.

FIFA'nın Steaua Bükreş kulübüne gönderdiği yazının basına yansımasının ardından Becali'nin şikayetini geri alması için Yüksel Yeşilova'ya baskı yaptığı ifade ediliyor. Baskıları Cihan'a doğrulayan Yeşilova'nın basına yansıyan, ''Bütün müslümanlardan özür dilerse vaz geçerim.'' cevabından hoşnut kalmayan Becali, bu kez söylediklerini yalanlama yoluna gidiyor.

Mücadeleyi medya üzerinden sürdüren Becali'ye, kulüp yetkilileri ve oyuncular da Yeşilova aleyhindeki beyanlarıyla destek çıkıyor. Hatta kanlı bıçaklı bazı hasımlarının, 'Yeşilova krizi' üzerinden Becali'yle barışı denediği bile göze çarpıyor.

Yeşilova'nın 6,5 yıllık Romanya kariyerini delik deşik eden medya, gurbetçi hocanın 'ne kadar güvenilmez!' olduğu ispata çalışıyor. Olayı çarpıtmaya yönelik yayınların son örneğini, Prosport gazetesinin 'Müslüman-Hristiyan savaşı' başlığıyla arka kapaktan verdiği haber oluşturuyor.
Becali-Yeşilova tartışmasının kısa hikayesini anlatan gazete, tarih boyunca Osmanlı karşısında kazanılan savaşları sıralıyor. Sporda da Romanya'nın Türk milli takımına üstünlüğünün rakamlarla verildiği haberle adeta, FIFA'ya intikal eden bu mücadeleden Becali'nin galip çıkacağı mesajını veriliyor.


- HAGİ'DEN ONURLU DURUŞ -


Neredeyse kimsenin Türk hocaya destek çıkmadığı Romanya'da en onurlu duruşu Gheorghe Hagi sergiliyor. Pro Sport'a konuşan Romanya'nın efsane oyuncusu ve Galatasaray'ın eski yıldız futbolcusu ve bir dönem antrenörü de olan Hagi, Becali'nin sözlerini 'ayıp' olarak nitelendiriyor.

"Ben uzun yıllar Türkiye'de çalıştım. Hep sevilen ve sayılan bir insan oldum. Kimse bana böyle ayıp etmedi.'' şeklinde konuşan Hagi, herkesin birbirine daha çok saygı göstermesini istiyor.

Bu arada Gigi Becali, FIFA'ya gönderdiği kısa savunmada 'böyle bir söz söylemediğini' ileri sürdü. Ancak 13 Aralık tarihli Gazeta Sporturilor'un manşetten verdiği mülakat ortadayken, geriye muhabir Dan Udrea'nın 'muhatabının söylemediği sözü metne yansıttığını' itiraf ederek suçu üzerine alması kalıyor.


- AL HİLAL'İN PARASI UĞURLU MU? -


Becali'nin müslümanlara karşı böyle bir beyanının tartışıldığı günlerde, kaptan Mirel Radoi'un 6 milyon euro karşılığında Suudi Arabistan takımı Al Hilal'e satılması ironik bir durumu ortaya çıkarıyor. İster istemez akıllara Suudi Arabistan'dan gelen paranın kulübe 'uğursuzluk getirip getirmeyeceği' sorusu takılıyor.

20 Şubat'ta Zürih'te toplanacak FIFA Etik Komisyonu Türk yardımcı antrenör Yüksel Yeşilova'yı dinledikten sonra kararını verecek. Yeşilova haklı bulunduğu takdirde, Steaua Bükreş'in Avrupa kupalarından ihracına varabilecek bir karar alınması bekleniyor.

Sıkıntılı günler geçiren gurbetçi hoca Yüksel Yeşilova ise, Türk spor kamuoyu ve yetkililerin desteğini arkasında görmek istiyor.