BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54

Uğur İncesu

Rixos Hotels Türkiye Bölge Direktörü Uğur İncesu...

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle adeta Rixos Otellerinin Mentörü bir isim olan Rixos Türkiye Oteller Direktörü Uğur İncesu’yu tanıştırmak istiyorum. Kendisiyle keyifli, heyecanlı, enerjisi yüksek bir röportaj gerçekleştirdik. İçimizden geldiği gibi en doğal haliyle sohbetimizi, gözlemlerimi sizlere aktarmak istiyorum.

  

Ofisinde ilk gözüme çarpan şey “Uğur” isimli bavul oldu. O an hissettiklerimi Uğur Bey kelimelere döktü; “heyecanım bitince bavulu alır giderim çünkü heyecanı biten bir insan üretemez, inandığımın altına imzamı atarım.”

Yönetmek Kadar Yönetilmekte Önemlidir

İnsan, insan, insan

Uğur İncesu’nun meslek hayatında inandığı bir şey var ki turizm ve hizmet sektöründe, otelcilik dünyasında yanlış insan yok aradaki fark insanların nasıl yönetildiğidir. İnsana değer verip, her insanın içerisinde bulunan cevheri, o içindeki devi uyandırmaktır önemli olan.  Mesai arkadaşlarımıza kariyer planlamalarını verdiğimizde memnun çalışan memnun misafir, doğru işe doğru insan…  hareket kabiliyeti tanırım. Bana nasıl davranılmasını istiyorsam kurmaylarıma da öyle davranırım. Harmoni oluşturmak, iletişim kurmak, ödüllendirmek, profesyonel anlamda ortak hedefleri iyi keşfetmek, tam anlamıyla bir Rixos çalışanı olmak için ortak hissiyatımızı yakalamak, ben değil biz olduğumuzu Rixos olduğumuzu yaşatmak…

  

“Bir yaşam alanını yaşam alanı yapan sadece tohumlar değil, onu yeşertecek bir toprak olması”

Gelişenleri, gelişken; değişkenleri değiştirebilen bir yönetici Uğur İncesu…

Otelcilikte ne yaparsanız yapın misafiriniz sizi en iyi değerlendiren, en iyi yorumlayan, eleştiren, takdir eden ve tercih edendir. Tercih edilen otel markası olmaksa işte tam nu noktada ben ve kurmaylarıma büyük görevler ve sorumluluklar düşüyor. Biz Rixos Otellerinin çalışanları olmanın bilinciyle ürün yelpazemizi çeşitlendirirken meziyetlerimizi ortaya koyarız. Planlarımızın, stratejilerimizin ve projelerimizin farkını yaşatırız.

İnsanları bir araya getirirseniz, ruh katar hissiyat uyandırırsanız domino etkisi gibi bu aura olumlu yönde yayılır. İnsanlar gülmek zorunda olduğu için gülmemeli, bana hangi ürün başarılı derseniz, içerisinde mutlu çalışan insanların olduğu derim. 

  

Ben Ne Oteller Gördüm Altın Varaklı ama İçi Tıss…

Hizmet sektöründe materyalist düşünce iyi uygulanmalıdır yoksa sonu hüsran olur. Dünya da çok otel gezdim ve öyle oteller gördüm ki; çardaktan, sazdan yapılmış pır pır klimasız ama içinde ruhu var. Bizim tek doğrumuz iyi otelcilik yapmak istiyoruz. 7 senedir ilk defa ofiste oturuyorum, kişisel asistanım yok, iyi operasyon, iyi satış ama hepsinden önemlisi dünyada nerede olursam olayım Rixos’un vizyonunu doğru anlattım. Temsil yeteneğimi 30 otele de aynı sinerjiyle yayabilirim ve doğru mesajlar veririm.

Dinamik ve hızlı bir şirketiz

Aynı anda farklı ülkelerde 7 otel açtık örneğin 2012’de Dubai de ve Irak’ta. 7 Oteli de Rixos markasıyla açtık. Dünyanın en hızlı reaksiyon gösteren topluluğuz.   

Otellerinizin bir karakteri olmalı, okul gibi açılıp ilelebet sürmesi gerekli. Bir işi sürekliliğe getirip, ölçebiliyor ve geliştire biliyorsanız başarılısınız. 7/24 kişisel dokunuşlarla yaşayan bir iş alanı otelcilik mesleği.  

  

Turizm bilimdir, bütün mesleklerin kokteylidir

Antalya’dan çıkıp dünya insanı olma yolunda ilerlerken emin adımlarla başarılara yürümesini bilmiş Uğur İncesu… 47 yaşında, olgunluk devresinde, 27 yıllık otelcilik deneyimi ona çok şeyler katmış. Gidip turist olarak yaşamayın çalışın, sebat edin, kendinize farklı deneyim ve tecrübeler katın.

  

Sizce Akdeniz ve Ege’deki Resort Otel Yöneticisi Şehir Otelciliğinde Başarılı olabilir mi?

Akdeniz ve Ege den giden yönetici adaptasyon sürecini iyi geçirirse şehir otelciliğinde % 100 başarılı olur. Otelcilikte hizmet her yerde aynıdır, işleyiş ve yönetim şeklinde Akdeniz ve Ege’de tatil amaçlı bir insan otele geliyor şehirde ise; iş ve benzeri amaçlarla…

Adeta bir otelin projesini okuyup anlayıp, kurumsal amaçlar doğrultusunda marka bilinciyle buluşturan bir isim Uğur İncesu.  Otelcilik ve meslek aşkıyla  gece gündüz, uzak yakın demeden Afrika’yı fethetmiş, çok önemli Arap zirvelerine imza atmış, dünya otelcisi olmuş; kaliteli, sağduyulu, vefalı, büyüdükçe küçülmesini bilen, adamın adamı değil işinin adamı olmuş,  karakteri sağlam güvenilir bir Otel Yöneticisi modeli. Özlediğimiz, arzuladığımız, örnek gösterebileceğimiz, Rixos markasına yakışan, vizyonunu  Rixos Otelleri Başkanı Fettah Tamince’den alan ve ona saygısını başarılarıyla, Rixos ruhuyla ifade eden ve daha çok yaptıklarıyla geçmişte olduğu gibi gelecekte de kendisinden söz ettirecek olan Uğur İncesu ekibinin de gönlünü fethetmiş bir isim.

  

Alper Tekbaş’tan…

Bazen Yürek Yazar Gönülden Gelir Kelimeler ve Damarlarında Hissedersin, asildir, merttir, kalpten gelir akar gider. .. inancı ışığı aydınlatır dünyayı…

Dua gibidir bazı insanlar duaları işlerine, yaptıklarına, vizyonlarına, hayallerine, topluma yansır. Gerçekten oradadır, orada olması gereklidir ve aldığı sorumluluk kutsaldır. İşte Uğur İncesu’da tam tamına böylesine değerli, inanmış ve her şeyiyle hedefe kenetlenmiş. Egosuz, örnek , insan kalitesiyle iş deneyimlerini çok iyi harmanlamış, oturduğu koltuğun, bulunduğu makamın harcını sağlam temellerle inşa etmiş, güvenmiş, koşulsuz mazeretsiz, başarmak için tam donanımlı gelmiş dünya turundan ve öyle bir tur yapmış ki hep çalışmış, gelişmiş, projelendirmiş, alnının akıyla çıkmasını  bilmiş elini attığı işlerden. Ortaya yüreğini koymuş, ona olan güvene layık olmuş, tutkuyla, azimle hedeflerine bilinçli ilerlemiş, daha iyisinin yapılabileceğini yaptıklarıyla ortaya koymuş Uğur İncesu, sizi tanımakta, yazmakta kalbi olarak paylaşmakta umutlu ve mutlu Akdeniz güneşi gibi bir şey… Allah utandırmasın, başarılarınızı daim etsin…

Tatil tadında kalın