BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.440,43
HABER /  MEDYA

Uğur Dündar'dan Gezi Parkı istifası

Artı 1'deki Gezi sansürü kanalın içini boşalttı. Mustafa Hoş, Ece Temelkuran ve Banu Güven'den sonra kanalın anchormani Uğur Dündar da istifa etti.

Abone ol

Patronajın Gezi sansürü ile sallanan Artı 1'in tepe ismi ve çok önemli ekran yüzlerinden sonra kanalın anchormani Uğur Dündar da istifa etti.

ARTI 1'İN ANCHORMANİ DE GİTTİ

Dündar'ın köşe yazarlığı da yaptığı Sözcü gazetesinin haberine göre Uğur Dündar televizyonun meslek ilkelerine uymaması nedeniyle yolları ayırma kararı aldı. Diğer yandan istifalar Uğur Dündar'la sınırlı kalmadı. Ece Temelkuran ve Banu Güven'den sonra kanalı ayakta tutan isimlerin başında gelen Haluk Şahin ve Özlem Gürses de istifa edenler arasında yer aldı.

"ÖZGÜRCE HABER YAPAMAYACAKSAK NİYE BURADA OLALIM?"

İstifa krizi sonrası Oda TV 'ye konuşan Uğur Dündar, kanaldan ayrıldığını doğruladı ve ayrılığın temel sebebinin haber merkezine müdahale olduğunu söyledi. Hayatı boyunca bağımsız kaldığını söyleyen Dündar,“Haber merkezine müdahaleyi kabul etmeyiz. Gazeteciler editöryal bağımsızlığa müdahale söz konusu olduğunda toplu şekilde istifayı gündeme getirebilirler. Özgürce haber yapamayacaksak niye burada olalım? Türkiye’de Artı 1 TV gibi birçok kanal var. Umarız bu yaşananlar diğer kanallara da örnek olur. Bu durumu kendileri tercih etti. Hepsine başarılar diliyoruz.”

MUSTAFA HOŞ PATRONAJIN GEZİ SANSÜRÜNÜ DEŞİFRE ETMİŞTİ

Artı 1'in içini boşaltan deprem kanalın yayın yönetmeni Mustafa Hoş'un istifasıyla başladı. Kanal patronajının Gezi sürecinde kanal yönetimine sansür dayattığını açıklayan Hoş, Uğur Dündar'ın da bu durum karşısında tavır aldığını duyurmuştu.