BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,57
ALTIN 2.384,29
HABER /  GÜNCEL

Ugandalı gazeteciden skandal İstanbul yazısı

İstanbul'da 3 gün geçiren Ugandalı gazeteci Felix Eupal, skandallarla dolu bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Uganda, “Turizm Güzellik Yarışması”nda finale kalan güzelleri, Uganda kültürünü tanıtmaları için İstanbul dahil dünyanın farklı şehirlerine gönderdi.

Türkiye’ye gelen güzellere eşlik eden Ugandalı ci Felix Eupal, İstanbul’da gördüklerini Observer gazetesi için kaleme aldı.

Eupal yazısında sokakta gördüğü kedilere de değindi. "Türkler kedilere kral gibi davranıyor" diyen Ugandalı gazeteci, "Türkler öldükten sonra kedi olarak tekrar doğduklarına inanıyor" diyerek olmayan bir inanışı sanki varmış gibi yazdı.

Ugandalı güzeller Shamim Nakamyuka, Kevina Wandira ve Sarah Mugidde Wacha ile dört gün boyunca İstanbul’un altını üzerine getiren Eupal, İstanbul’la ilgili ilginç gözlemlerini şöyle anlattı:

- Atatürk Havalanı ile Uganda’daki Entebbe Havaalanı’nı karşılaştırmak, Kim Kardashian ile köylü kızını karşılaştırmak gibi bir şey.
- Türkler çok kötü araba kullanıyor. Biz ülkemizde taksi şoförlerinden şikayet ederiz, ama İstanbul’da herkes Ugandalı taksi şoförü gibi araba kullanıyor.
- Türkler kedilere kral gibi davranıyor. Çünkü bir insan öldüğünde kedi olarak tekrar doğduğuna inanıyorlar.
- Türkler çok batıl inançlı insanlar. Üzerinde göz şekli olan mavi boncukları takıyorlar. Böylece kötü ruhlardan korunduklarına inanıyorlar.
- Işıklı caddeleri ve hârika dükkanları olsa da arka sokaklar Kampala’yı (Uganda’nın başkenti) aratmıyor. Her yerde dilenci ve sokak satıcısı var.