BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,56
ALTIN 2.382,63
HABER /  MEDYA

Fehmi Koru'dan en taze komplo teorisi

Başbakan Erdoğan'ın zaman zaman gündem yaratan çıkışlarının altında yatan neden, yoksa bu mu?

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın öğrenci evi çıkışı meğer bilinçli bir planın parçasıymış. Buna göre Erdoğan kamuoyunu tartıştırırken, olağanüstü yollarla iktidara müdahale girişimlerini karşı tedbirlerle boşa çıkartıyormuş.

Bu komplo teorisinin sahibi Star gazetesi yazarı Fehmi Koru'dan başkası değil. Taha Kıvanç müstear ismiyle yazdığı köşesinde, Erdoğan'ın öğrenci evi çıkışını neden yaptığını sorguladı.

Kendisini telefonla arayan İlhan Kesici'nin, "Neden çıkış yapma ihtiyacı duyduğunu araştırsana" sözünden sonra yola koyulan Taha Kıvanç, ulaştığı sonucu okurlarıyla paylaşıyor.

SİZLER DE AYNI ARAŞTIRMAYI YAPIN GÖRECEKSİNİZ

(...)Hayli zaman sonra çeşitli adlar altında darbe girişimleri yaşandığı ortaya çıkınca iddianameleri didik didik edip "Sarıkız hangi zamana, hangi döneme Yakamoz ve Eldiven ne zamana denk düşüyor" sorularına cevap aradığında hayretle kapımı çalmıştı.

"Nereden biliyordun?" diye sormak için. Sizler de aynı araştırmayı yapın göreceksiniz Tayyip Bey'in ilk elde ters gelen, şaşırtan, "Bu da söylenir mi yahu?" dedirten türden  açıklamaları, genellikle birilerinin olağanüstü yollara başvurma hazırlığı yaptıkları zaman dilimine denk düşüyor.

Kamuoyunu tartıştırırken girişimleri boşa çıkartacak tedbirler alıyordu Tayyip Bey. O günleri hatırlatan dostum, "Öyle diyorum ama, artık iyi saatte olsunlar faal değil; şimdiki çıkışın sebebi ne ola?" merakındaydı...

Meraklı dostuma, gözlerini dışarıya çevir cevabını verdim. Türkiye iç siyaseti son zamanlarda dışarının olağünüstü ilgisini çekiyor. Yerel seçimin  ardından cumhurbaşkanlığı seçimi, sonra genel seçim yapılacak ve bunların her biri ülkemiz için hayati önemde. Gidişi farklı yöne  çevirmek, ya siyasetle ya da medyayla olabiliyor artık; tabii ikisi birarada olduğunda etkisi daha fazlalaşıyor.

KRİTİK SEÇİMLER ÖNCESİ MÜDAHALE SİNYALİ

Dışarıdan ilgilenenler Ak Parti oylarının yüzde 50'lik köpüğünün alınması, mümkün olduğu olduğu kadar aşağıya çekilmesi, olabilirse İstanbul ve Ankara belediyelerini kaybetmesi beklentisindeler... Müdahaleleri olabilir mi? Bana olabilir geliyor...

Anlattıklarıma kulak veren dostum, "Doğru olabilirsin, ama keşke Tayyip Bey bu defaki çıkışını farklı bir konuda yapsaydı" dedi. Haklı söze ne denir...

Taha Kıvanç tüm yazılar