BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.387,41
HABER /  DÜNYA

Timsah 3 puan için pusuya yattı

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda Sivasspor’a konuk olacak olan Bursaspor, sahadan 3 puan ile ayrılarak zirve yarışında kalm...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in 11. haftasında deplasmanda Sivasspor’a konuk olacak olan Bursaspor, sahadan 3 puan ile ayrılarak zirve yarışında kalmak istiyor.
Yeşil-beyazlı ekip, yarın deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak. 3 haftalık galibiyet serisi yakalayan fakat geçen hafta sahasında Fenerbahçe’ye mağlup olan Bursaspor, Sivasspor’u yenerek zirveden kopmamak istiyor. Bursaspor, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 14 puanla 11. sırada yer alıyor. Sivasspor ise, 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 19 puanla 3. sırada yer alıyor.

SİVASSPOR İLE 17. RANDEVU
Bursaspor ile Sivasspor, yarın ki mücadele ile ligde 17. kez karşı karşıya gelecekler. İki ekip arasındaki daha önce oynanan 16 karşılaşmada Sivasspor 8 galibiyet elde ederken, yeşil-beyazlı ekip ise 6 kez sahadan 3 puan sevinci yaşayarak ayrıldı. 2 karşılaşma ise beraberlikle noktalandı. Bu karşılaşmalarda Bursaspor rakip fileleri 22 kez havalandırırken, kırmızı-beyazlılar ise 27 kez gol sevinci yaşadı. İki ekip lig maçlarında ise 14 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalarda Sivasspor’un 7-5 galibiyet üstünlüğü, 23-20’de gol üstünlüğü bulunuyor.

SİVAS SAHASINDA ÜSTÜN
İki ekip arasında Sivas’ta oynanan karşılaşmalarda ev sahibi takımın üstünlüğü göze çarpıyor. Sivas’ta oynanan 7 karşılaşmada kırmızı-beyazlıların 4 galibiyeti bulunurken, Bursaspor’un ise deplasmanda sadece 2 galibiyet aldı. İki takım arasında Sivas’ta oynanan 1 maç ise berabere sonuçlandı. Kırmızı-beyazlılar evinde rakibine 15 gol atarken, kalesinde 11 gol gördü.

DAUM ESKİ ÖĞRENCİSİNE KARŞI
Sivasspor ile Bursaspor arasındaki mücadele iki teknik adam içinde ayrı önem taşıyor. 2009-2010 sezonunda Fenerbahçe’nin başında bulunan Daum, Roberto Carlos’un hocalığını yaptı. Öte yandan Bursaspor, bu sezon dış saha performansıyla takdir topluyor. Yeşi- beyazlılar 5 deplasman maçında 3 galibiyet elde ederken, 2 kez de mağlubiyetle ayrıldı. Sivasspor ise sahasında oynadığı 5 maçta 4 galibiyeti ve 1 mağlubiyeti bulunuyor.

CİVELLİ VE OZAN DIŞINDA EKSİK YOK
Bursaspor’da sakatların iyileşmesi yüzleri güldürdü. Fenerbahçe maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen Civelli ile birlikte Serdar Aziz’de sakatlık geçirmişti. Fenerbahçe maçında sağ aşil tendonundan sakatlanan Serdar için kulüp doktorları yoğun mesai harcadı. Serdar Aziz’in yarın oynanacak Sivasspor maçında defans hattındaki yerini alması bekleniyor. Yeşil-beyazılar da cezalı Civelli ve sakat Ozan İpek dışında eksik futbolcu bulunmuyor.

MUHTEMEL 11
Yeşil beyazlıların yarın oynanacak Sivasspor maçına şu 11’le çıkması bekleniliyor: “Frey, Basser, Serdar, İbrahim, Taiwo, Murat, Şamil, Belluschi, Ferhat, Batalla, Kazım.”
(İHA)