BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,56
ALTIN 2.380,62
HABER /  GÜNCEL

UEFA F.Bahçe için 8 yıl ceza istedi

Federasyon Başkanı Aydınlar ile Özdemir canlı yayında karşı karşıya geldi

Abone ol

İNTERNETHABER- Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ile Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir canlı yayında kapıştı!

Aydınlar'a sert sözlerle yüklenen Özdemir, Federasyon'un UEFA nezdinde Fenerbahçe'yi savunma zahmetinde bulunmadığını iddia etti. "Fenerbahçe'yi düşürün" diyerek, karara tepki gösteren Özdemir'in sözlerini sert çıkan Aydınlar,  'Fenerbahçe'yi men etmeseydik UEFA 8 yıla kadar ceza verebilirdi' diye kararı savundu.

Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşen futbolda şike iddiaları bugün yeni bir boyut kazandı. TFF, UEFA'nın telkinleri sonucu Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'nden men etti. Aydınlar, tüm bu sürecin ardından canlı yayın Teke Tek'te Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

“Şike soruşturmasından haberim olsaydı, aday olmazdım” diyerek, yaşadığı sürecin zorluklarını anlatan Aydınlar,  UEFA’dan gelen yazıda Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacağının yazdığını ve bu kararı kulüp yöneticileriyle paylaştığını söyledi.

"TÜRKİYE'Yİ RİSKE ATAMAZDIK"

Aykut Hoca kararını verdi
UEFA'nın kararının ardından F.Bahçe Teknik Direktörü Kocaman'da fazla düşünmedi. İşte Aykut Hoca'nın kararı. Haberi okumak için TIKLAYI

Federasyon’a iletilen kararda, Türkiye’nin de ceza alabileceğinin yer aldığını söyleyen Aydınlar, bu mektubun ardından kendilerinin de karar almak zorunda bırakıldığını söyledi.
UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’ne önem verdiğini bu nedenle de sıfır risk almak istediğini söyleyen Aydınlar, kararın Fenerbahçe için hayırlı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Biz burada Türkiye'yi riske edemezdik. Daha yeni Makedonya'da bir takıma 8 yıl ceza vermişler. Bu karar Fenerbahçe için olumsuz değil. Sonuçta bir suç çıkarsa sadece bu seneydi, bu işten kurtulabilir. Fenerbahçe ceza almadan bu süreci geçebilir. Fenerbahçe katılsaydı, ileride herhangi bir şey söz konusu olsaydı 8 yıla varan ceza olurdu. Sonuçta FB bir senesini kaybetti.”

“BELGE GÖRMEDİLER, HABERLERİ BİLE YETERLİ GÖRDÜLER”

UEFA yetkililerinin herhangi bir belge görmediğini; ancak Türkiye'de çıkan haberleri takip eden görevlilerin bulunduğunu açıklayan Aydınlar, Futbol Federasyonu’nun “şike soruşturmasıyla” ilgili kararını ise saygıyla karşıladıklarını söyledi.  UEFA’nın Şampiyonlar Ligi’ndeki titizliği nedeniyle Fenerbahçeli yöneticilerle görüşme yaptığını ve kendilerinden Şampiyonlar Ligi’ne katılmamalarını istediğini ifade eden Aydınlar, buna rağmen kulüp yönetiminin katılma kararı aldığını söyledi.

Soruşturmanın henüz bitmediğini, Etik Kurulu'nun raporunu ise bir tek kendisinin okuduğunu söyleyen Aydınlar, kendisinin Federasyon tarafından korunan belgeleri görmediğini sadece hazırlanan raporu okuduğunu kaydetti.

Konuşmasında UEFA’nın ne savcılıkta ne de Federasyon’da herhangi bir belge görmediğini söyleyen Aydınlar, aksi bir karar çıkması halinde UEFA’nın tazminat ödeyebileceğini açıkladı.

“FENERBAHÇE SÜRECİ SORGULAMALI”

UEFA için Fenerbahçe'nin başkanı ve yöneticilerinin tutuklu yargılanmaları, Beşiktaş'ın kupayı iade etme kararının önemli olduğunu anlatan Aydınlar, Fenerbahçe yönetimine olağanüstü genel kurul yapıp bu süreci sorgulanmalarını önerdiğini söyledi. Aydınlar şöyle konuştu:

“Biz herhangi bir şikayet duymadık Türkiye'den UEFA'ya giden. Ama onlar bütün haberleri takip ediyorlar. Bütün kulüplerin açıklamalarını alıyorlar.

Beşiktaş'ın davranışının UEFA tarafından övülmesi bize tüyo verdi. Biz bu yüzden Fenerbahçe'ye bir adım atmalarını önerdik, ama bir şey yapmadılar.”

FENERBAHÇELİ OLMASI

Fenerbahçeli olmasıyla ilgili soruya, “Benim için önemli olanın adil olabilmek” sözleriyle cevap veren Aydınlar,  Fenerbahçe’den teklifler geldiğini ancak şu anda böyle bir görev almayı düşünmediğini söyledi.

Aydınlar programda UEFA’nın Federasyon’un vereceği şike kararıyla ilgili herhangi bir müdahale yetkisinin bulunmadığını anlattı.  Soruşturmada kapsamında Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, Sivas, Mersin İdmanyurdu’nun kulüp olarak yer aldığını hatırlatan Aydınlar, Etik Kurulu’nun tekrar toplanacağını ve savunmaları alacağını söyledi. Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’ne katılmasıyla ilgili kararın da kendisine ait olmadığını söyleyen Aydınlar, bu konudaki sorulara UEFA’nın cevap verebileceğini ifade etti.

AYDINLAR VE ÖZDEMİR CANLI YAYINDA
KAPIŞTI...
AYRINTILAR HABERİN DEVAMINDA... [PAGE]

AYDINLAR İLE ÖZDEMİR KARŞI KARŞIYA

Aydınlar’ın UEFA’nın kararını anlatırken Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir de Tek'e Tek'e bağlanarak açıklamalarda bulundu. Bu konudaki tek muhataplarının TFF olduğunu ifade eden Özdemir, Aydınlar’ın ‘beyanatlarınıza dikkat edin’ uyarısını dikkate aldıklarını ve kongre üyelerinin suçlamalarına rağmen şike soruşturması sürecinde tüm eleştirilere sessiz kaldıklarını söyledi.

AYDINLAR’A TRABZORSPOR’U SORDU

Kendilerine Federasyon tarafından bir yazı yazıldığını, yönetim olarak suçu kabul edip Şampiyonlar Ligi’ne katılmamayı doğru bulmadıklarını anlatan Özdemir şöyle konuştu:

“UEFA'nın sıfır tolerans prensibi sadece FB için mi geçerli? Fenerbahçe'nin yerine alınan takımın sıfır toleransı konusunda tereddüdü var mı sayın Aydınlar'ın. Biz federasyona güvendik. 3 Temmuz'dan bugüne kadar federasyonun izlediği yol yol değil. Hiçbir zaman tutarlı olmadılar. Köşe yazılarının etkisinde kalarak yol değiştirdi. Yolunda bir tutarlılık bir kararlılık göremedik. Türk futboluna zarar verdi.”

AYDINLAR’A “BİZİ DÜŞÜRÜN” DEDİ

UEFA nezdinde Aydınlar ve Federasyonun kendilerini savunma zahmetinde bulunmadığını iddia eden Özdemir, karara “bizi küme düşürün diyerek” tepki gösterdi. İşte izleyenleri şoke eden o sözler:

“Aydınlar, bizim şike yaptığımıza inanıyorsa, bu kararı aldıysa bizi süper ligden düşürsün şerefimizle Asya Birinci Lig'de oynayalım. Bunu yapmasını kendisinden istirham ediyorum."

"ÖZDEMİR TRİBÜNLERE OYNUYOR"

Özdemir'in açıklamasından sonra Aydınlar şöyle konuştu:

"Şaşkınlık içindeyim. Bu bence tribüne oynamaktır. Ben o kulübe yıllarca hizmet ettim. Şu söylenenleri ne ben ne yönetim hak etti. Ben en büyük eleştirileri Fenerbahçeli olduğum için aldım. Fenerbahçe Başkanvekilinin açıklamalarını hayretle izledim. Sanki kararı ben verdim. Sanki UEFA'da savunmadım. Çok ayıp. Sanki biz savunmamışız gibi bir davranışın içindeymişiz gibi. Şunu da merak ediyorum. Böyle bir şeyle yürümek doğru mu? Bir an önce kararın verilmesi daha iyi değil mi? Ligden atma talebiyle olmuyor. Burada birtakım prosedürler var. Şunu da belirteyim, beni suçlayan kulüp başkanlarının Nihat Bey'in açıklamalarını dinledikten sonra ne düşündüklerini merak ediyorum. Şike yaptığı tespit edilirse zaten bir alt lige düşer. Çekildik derlerse karar ona göre alınır. Bu Fenerbahçe'nin lehine olmaz. Bu olayın sıcaklığıyla verilen demeçleri anlayışla karşılarım. Ama yöneticilerin daha sağduyulu olması lazım."