BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

UEFA Bursa ın zaferini böyle yazdı

UEFA internet sitesinde, ''Bursaspor'un başarısı Türkiye'de fırtına yarattı'' başlığıyla duyuruldu.

Abone ol

UEFA.com, Bursaspor'un şampiyonluğuna ilişkin haberi, Barcelona'nın şampiyonluk haberinin hemen altında verdi. UEFA.com'un attığı başlık da oldukça ilginçti: Bursaspor'un şampiyonluğu Türkiye'yi şok etti!

Bursaspor'un Beşiktaş'ın final gününde 2-1 yenerek şampiyon olacağına inanılan Fenerbahçe'yi alaşağı etmesini, "Türkiye'yi sarsan bir gelişme" olarak nitelendiren UEFA.com, "Bursaspor'un başarısı, Türkiye'de bir fırtına başlatıyor" ifadelerine yer verdi.

Bursaspor'un, Trabzonspor ile birlikte, İstanbul takımları dışında şampiyonluk yaşayan 2. takım olduğu kaydedilen haberde, ''Son haftaya bir puan geride giren Ertuğrul Sağlam'ın Yeşil Timsahları kazanmayı ve Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini umuyordu'' ifadesi kullanıldı.

Haberde, Bursaspor Teknik Direktörü Sağlam'ın, ''Trabzonspor'un adımlarını takip ederek Anadolu'ya başarıyı geri getirdik. Şimdi artık omuzlarımızda daha büyük bir yük var. Ülkemizi Şampiyonlar Ligi'nde temsil edeceğiz. Bu sadece bizim değil tüm Bursa'nın başarısıdır. Bu güzel takımı hep beraber oluşturduk ve başarıdaki en büyük pay da budur'' sözlerine yer verildi.